David Siebens (rechts) is één van de drijvende krachten achter de vzw De Linde en het bier Royale de Melsbroeck.
Volledig scherm
David Siebens (rechts) is één van de drijvende krachten achter de vzw De Linde en het bier Royale de Melsbroeck. © Marc Baert

Duitsers kregen Royale Melsbroeck tijdens WOII klein, maar vzw De Linde brengt ruim 100 jaar oud speciaalbier opnieuw tot leven

MelsbroekMeer dan honderd jaar nadat de Royale Melsbroeck voor het eerst gebrouwen werd, kan het speciaalbier sinds lang weer gedronken worden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers er immers voor gezorgd dat de productie stil kwam te liggen, waarna de brouwerij afgebroken werd en ook het bier verdween. De nieuwe vzw De Linde brengt de blonde tripel nu opnieuw tot leven.

 1. Snelheid teruggebracht van 70 naar 50 km/u op deel Haachtsesteenweg
  KAMPENHOUT

  Snelheid terugge­bracht van 70 naar 50 km/u op deel Haacht­sesteen­weg

  Vanaf heden geldt op de Haachtsesteenweg (N21) een snelheidsbeperking van 50 km per uur ter hoogte van Kampenhout-centrum. Het gaat over het stuk tussen de Stationsstraat en de Frederik Wouterslaan in beide richtingen. Tijdens de participatieavond rond verkeersveiligheid op de Haachtsesteenweg van januari 2020 was deze snelheidsbeperking een van de werkpunten die naar voor kwamen. De gemeenteraad van december 2020 keurde de snelheidsbeperking goed. Agentschap Wegen en Verkeer plaatste ondertussen de borden, waardoor de maatregel definitief van kracht is.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.