Bij Thermae in Grimbergen en Melsbroek kijkt men uit naar de volwaardige heropening op 9 juni, zegt uitbater Etienne Van der Zijpen (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Thermae in Grimbergen en Melsbroek kijkt men uit naar de volwaardige heropening op 9 juni, zegt uitbater Etienne Van der Zijpen (links). © Marc Baert

“Dit komt echt geen dag te vroeg”: zo reageren zwaar getroffen sectoren op geplande heropening op 9 juni

Hofstade/Vilvoorde/Grimbergen/MelsbroekOp 9 juni zetten we – na een zwaar coronajaar - een nieuwe stap in de richting van het normale leven, want die dag mogen we opnieuw binnen op restaurant, gaan fitnesscentra, binnenspeeltuinen en saunacomplexen weer open én mogen feestzalen 50 man verwelkomen. En dus slaakt men in heel wat sectoren een zucht van opluchting. Wij trokken naar enkele dolblije ondernemers in de Brusselse noordrand.

  1. Sterrenchef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheidsjaar dwarsboomde”
    PREMIUM
    Elewijt

    Sterren­chef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheids­jaar dwarsboom­de”

    Na 32 jaar achter het fornuis van restaurant Kasteel Diependael in Elewijt te hebben gestaan, gaat topchef Noël Neckebroeck (65) eind juni met pensioen. 22 jaar lang had hij een Michelinster en vandaag pronkt hij nog steeds met een 16/20 in de culinaire gids GaultMillau, maar over drie weken sluiten Noël en zijn vrouw Rita (65) een belangrijk hoofdstuk in hun leven af. “Gelukkig mogen we nu nog even de deuren openen.”