De grootste vliegtuighangar die Defensie ooit bouwde, kost in totaal 49,6 miljoen euro en biedt plaats aan drie A400M-toestellen.
Volledig scherm
De grootste vliegtuighangar die Defensie ooit bouwde, kost in totaal 49,6 miljoen euro en biedt plaats aan drie A400M-toestellen. © Baert

Defensie bouwt grootste vliegtuighangar ooit in Melsbroek, want opvolger van C130 past niet in huidige loods

Vanaf volgend jaar worden de afgeleefde C130’s van het Belgisch leger systematisch vervangen door de Airbus A400M. Dat toestel is echter een pak groter dan zijn voorganger. Te groot zelfs voor de huidige onderhoudsloodsen op de militaire luchthaven van Melsbroek. Daarom start Defensie in maart met de bouw van de grootste vliegtuighangar ooit. Een huzarenstukje, klinkt het.

2 reacties

 • Rudy Jacobs

  1 jaar geleden
  dat kan dus niet onder zeil gebeuren niet nee,of past daar geen bar in of een lounche,wat is het toch makkelijk schulden maken met iemand anders zen centen,nog geen schulden genoeg in armzalig belgie ,en waarom moet die in zaventem melsbroek staan de meeste staan in de walen
 • marijke boulet

  1 jaar geleden
  Ik persoonlijk koop een wagen die in mijn garage past en ga niet mijn garage aanpassen aan de afmetingen van mijn nieuwe wagen . In tegenstelling met de Belgische staat moet ik zelf opdraaien voor de kosten .
 1. Goedkeuring omgevingsvergunning is grote stap voor Broeklin: “Project is alleen maar sterker geworden door het overleg”
  PREMIUM
  Machelen

  Goedkeu­ring omgevings­ver­gun­ning is grote stap voor Broeklin: “Project is alleen maar sterker geworden door het overleg”

  De omgevingsvergunning voor Broeklin, het kleine zusje van Uplace, is binnen. En dat is een grote opluchting voor projectontwikkelaar Uplace en gemeente Machelen. “Als dit duurzame en innoverende project er niet mag komen, dan kan er niets meer van de grond komen”, zegt schepen voor Mobiliteit, Ruimtelijke ordening, Stedenbouw en Woonbeleid Steve Claeys (N-VA).
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug