café De Punt in Perk
Volledig scherm
PREMIUM
café De Punt in Perk © Marc Baert

Chris (36) opgelucht dat hij terras van Sfeercafé De Punt eindelijk mag openen: “Net op tijd om niet in rode cijfers te belanden”

PerkEen extra openingsdag, uitgebreide openingsuren, een terras met 80 zitplaatsen – waarvan het merendeel overdekt – en veel goesting: Chris Peeters (36) kan niet langer wachten om zaterdag zijn eerste pint in zeven maanden tijd te tappen in zijn Sfeercafé De Punt in Perk. En dat nét in zijn verjaardagsweekend. “Het belooft een mooie zomer te worden.”

  1. Duitsers kregen Royale Melsbroeck tijdens WOII klein, maar vzw De Linde brengt ruim 100 jaar oud speciaalbier opnieuw tot leven
    Melsbroek

    Duitsers kregen Royale Melsbroeck tijdens WOII klein, maar vzw De Linde brengt ruim 100 jaar oud speciaal­bier opnieuw tot leven

    Meer dan honderd jaar nadat de Royale Melsbroeck voor het eerst gebrouwen werd, kan het speciaalbier sinds lang weer gedronken worden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitsers er immers voor gezorgd dat de productie stil kwam te liggen, waarna de brouwerij afgebroken werd en ook het bier verdween. De nieuwe vzw De Linde brengt de blonde tripel nu opnieuw tot leven.