Een C-130, niet de oudste, op de luchtmachtbasis in Melsbroek.
Volledig scherm
Een C-130, niet de oudste, op de luchtmachtbasis in Melsbroek. © Baert Marc

Burgemeester en federaal parlementslid sturen brief naar Jambon met vraag oudste C-130 te beschermen

MelsbroekSteenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) en federaal parlementslid Theo Francken (N-VA) hebben de daad bij het woord gevoegd en partijgenoot en Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om de oudste C-130 van België te beschermen. Daarmee hopen ze het legertransportvliegtuig alsnog in Melsbroek te houden. Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) wil het toestel een pensioen in Bevekom geven.

 1. Arnout (29) maakt onderleggers ten voordele van ziek dochtertje van bevriend koppel: “Onverwacht succes dankzij Tourist LeMC en Astrid Stockman”
  PREMIUM
  Elewijt

  Arnout (29) maakt onderleg­gers ten voordele van ziek dochtertje van bevriend koppel: “Onverwacht succes dankzij Tourist LeMC en Astrid Stockman”

  Volgende maand blaast Stella uit Putte twee kaarsjes uit, maar samen met haar ouders heeft het meisje er enkele moeilijke maanden op zitten. Stella lijdt immers aan leukemie. Om haar ouders te steunen, verkoopt jeugdvriend Arnout De Muynck (29) uit Elewijt zelfgemaakte onderleggers. “Maar ondanks dat ze zelf in de miserie zitten, schenken de ouders de hele opbrengst aan het ziekenhuis.”
 2. Padel is dé hype van het moment: op deze plaatsen in Brussel en de rand kan je de populaire sport beoefenen
  PREMIUM
  Brussel/Vlaamse rand

  Padel is dé hype van het moment: op deze plaatsen in Brussel en de rand kan je de populaire sport beoefenen

  Voetballen is verboden. In grote groep fietsen mag evenmin. Ook indoortennis is voorlopig nog niet toegestaan door het coronavirus. En dus zijn we in deze gezondheidscrisis massaal beginnen te padellen. Heb jij nog niet de kans gehad om eens te proeven van de razend populaire mix tussen tennis en squash? Dan kan je in onze regio bij een van onderstaande clubs terecht.
 3. Vilvoordse vrachtwagenparkings walhalla voor sluikstorters en drugstrafiek: “Niets helpt, dan moeten parkings maar verdwijnen”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Vilvoordse vrachtwa­gen­par­kings walhalla voor sluikstor­ters en drugstra­fiek: “Niets helpt, dan moeten parkings maar verdwijnen”

  De parkings voor vrachtwagens zijn een doorn in het oog van Vilvoords burgemeester Hans Bonte. Van klein zwerfvuil tot grote sluikstorten, zowel op de parking aan de Woluwelaan als op de parkings in Peutie langs de E19 is het dweilen met de kraan open. Op die laatste plek komt ook de problematiek rond drugstrafiek, mensensmokkel en prostitutie er nog bij. De problemen zijn niet nieuw, maar de reeds genomen acties maakten nog geen wezenlijk verschil. Bonte is het zat, en wil de parkings het liefst zien sluiten.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"