Illustratiebeeld Floordambos.
Volledig scherm
Illustratiebeeld Floordambos. © Groene Vallei

Bosaanplant Floordambos van komende zondag uitgesteld

Melsbroek/PeutieNu zondag zouden leden van Natuurpunt MaViSt (Machelen-Vilvoorde-Steenokkerzeel) samen met werknemers van Novartis een bosaanplant organiseren in het Floordambos op de grens van Perk met Peutie. Maar die activiteit werd afgelast.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
 3. Apothekeres bedreigd met mes, maar paar uur later staat ze weer achter toonbank: “Klanten niet in koude laten staan”
  Melsbroek

  Apotheke­res bedreigd met mes, maar paar uur later staat ze weer achter toonbank: “Klanten niet in koude laten staan”

  Een gemaskerde en gewapende man heeft woensdagochtend apotheek Vanhaesendonck in de Sellaerstraat in Melsbroek overvallen. Hij bedreigde apothekeres Conny Vanhaesendonck met een mes en ging uiteindelijk met de beperkte inhoud van de kassa aan de haal. Amper enkele uren later stond de apothekeres opnieuw achter de toonbank alsof er niets gebeurd was. “We waren even in shock, maar moeten verder, hé.”
 1. Zeven Kampenhoutse Kunstenaars: fotograaf en schilder laten in hun ziel kijken
  Kampenhout

  Zeven Kampenhout­se Kunste­naars: fotograaf en schilder laten in hun ziel kijken

  Ein-de-lijk is het zover. Nadat corona tot twee keer toe roet in het eten gooide, werd de expositie ‘Zeven Kampenhoutse Kunstenaars’ zaterdag officieel geopend. En dit jaar gaat het tweejaarlijkse platform voor lokaal kunsttalent door in het gloednieuwe cultuur- en beleefcentrum De Krop. Met zeven waren ze er vandaag niet, maar fotograaf Jimmy Peeters en schilder Philemon De Winter lieten graag in hun ziel kijken.