Sarah Dewinter klaagt over het sluipverkeer in de Lesagestraat, waar ze woont.
Volledig scherm
Sarah Dewinter klaagt over het sluipverkeer in de Lesagestraat, waar ze woont. © Lukas Stallaerts

Bewoners zoeken oplossing voor sluipverkeer

STEENOKKERZEELNa Melsbroek zoekt het schepencollege nu ook een oplossing voor de problemen van het sluipverkeer in Steenokkerzeel. Daar klagen de bewoners van onder meer de Lesagestraat en de Damlaan allang over sluipverkeer en overdreven snelheid. Gisteren werd een participatievergadering gehouden. Eind dit jaar wil de gemeente een proefopstelling klaar hebben om het probleem op te lossen.

 1. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

  Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”
 2. Zaventem gaat stap verder dan Vlaamse regering: ook activiteiten voor kinderen onder 12 jaar verboden en alle gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur dicht
  Zaventem

  Zaventem gaat stap verder dan Vlaamse regering: ook activitei­ten voor kinderen onder 12 jaar verboden en alle gemeente­lij­ke vrijetijds­in­fra­struc­tuur dicht

  Ook kinderen onder 12 jaar zullen de komende weken niet langer kunnen sporten, noch kunnen ravotten in een jeugdbeweging in Zaventem. Dat heeft burgemeester Ingrid Holemans woensdag beslist. “Het aantal besmettingen blijft toenemen, nu ook bij de jonge inwoners”, zegt ze. Daarnaast gaat alle gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur dicht. De maatregel geldt vanaf vandaag.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery