Standard vangt bot: Thibaud Verlinden (16) mag eindelijk spelen voor Stoke City

Na weken van getouwtrek tussen Standard en Stoke City heeft de FIFA de 16-jarige Belg Thibaud Verlinden toegewezen aan de Engelse Premier League-club. Twistpunt in deze overgang was de opleidingsvergoeding: Standard wilde het onderste uit de kan halen en klampte zich lang vast aan 300.000 euro, maar moet zich uiteindelijk neerleggen bij 40.000 euro.

 1. Exodus bij jeugd Standard ingezet: 15-jarige zoon Dany Verlinden naar Stoke

  Exodus bij jeugd Standard ingezet: 15-jarige zoon Dany Verlinden naar Stoke

  De exodus bij de jeugd van Standard is ingezet: Thibaud Verlinden (15) vertrekt volgens onze informatie naar het Engelse Stoke City. De zoon van gewezen doelman Dany Verlinden kan wel pas tekenen in juli, dan wordt de explosieve flankspeler zestien. Ook Chelsea en Red Bull Salzburg stonden in de rij voor de jeugdinternational, maar vingen bot. Verlinden is na Indy en Seppe Boonen (Manchester United) en Xian Emmers (Inter) al de vierde jonge Belg die naar het buitenland trekt. De kans is groot dat nog enkele youngsters dat voorbeeld zullen volgen.
 1. “De dialoog houdt vandaag op”: Ultra’s Standard roepen medefans op tot boycot
  Standard
  28

  “De dialoog houdt vandaag op”: Ultra’s Standard roepen medefans op tot boycot

  De Ultra’s van Standard roepen alle fans van de Rouches op om niet meer naar Sclessin te gaan voor thuiswedstrijden, zolang een deel van de tribunes gesloten blijft. Dat hebben supportersgroepen Ultras Inferno en Publik Hysterik Kaos gecommuniceerd. Voor de harde kern van Standard moeten CEO Alexandre Grosjean en voorzitter Bruno Venanzi opstappen. “We hebben lang genoeg geluisterd naar hetzelfde discours. De dialoog houdt vandaag op.”
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.