Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Sporteconoom over Standard, topclub in vrije val: “Als het niet oplet, kan het de eerste grote club zijn die failliet gaat”

StandardStandard lijkt meer dan ooit een club in vrije val. In de jaarrekening van het voorbije boekjaar, die RTBF al kon inkijken, staat te lezen dat de Rouches bijna twintig miljoen euro verlies boekten. “Als Standard niet oppast, kan het wel eens de eerste topclub in ons land worden die valt”, waarschuwt sporteconoom Trudo Dejonghe.

20 reacties

 • Merijn Desseyn

  1 jaar geleden
  Er zal toch plots wel een of andere shampoocharlatan op staan die goochelt met een miljoentje of 92? Nee?
 • Willy Naegels

  1 jaar geleden
  Triest als je als fervente supporter dit moet aanhoren. Beschouw het als een grote zure appel waar je doorheen moet bijten. Het komt wel goed met Standard al zal niet voor meteen zijn. Viva Standard!!
 • frans caveye

  1 jaar geleden
  aan standart komt ge niet aan die ploeg zit vol politiekers dus onschendbaar en de bond is er bang van al vele jaren altijd juist net niet
 • Eric Bex

  1 jaar geleden
  Wat is dat toch met die Belgische topclubs en hun gigantische schuldenlast? Massa's supporters, bijna geen RSZ noch bedrijfsvoorheffing te betalen, miljoeneninkomsten van transfers en marketing, etc. en dan nog met het water aan de lippen. Wat voor een management is me dat zeg?
 • Linda D'Haese

  1 jaar geleden
  Sinds ze daar Duchatelet hebben weg gejaagd is standart in vrije val zoals met zoveel bedrijven daar zonder staatssteun gaat het daar steeds maar slechter staken en betogen daar zijn ze goed in