Joao Klauss De Mello van Standard Luik tijdens een wedstrijd tegen KV Mechelen afgelopen weekend.
Volledig scherm
Joao Klauss De Mello van Standard Luik tijdens een wedstrijd tegen KV Mechelen afgelopen weekend. © BELGA

Geld uit belastingparadijzen stroomde naar in geldnood verkerend Standard

PANDORA PAPERSGeld uit belastingparadijzen zoals de Britse Maagdeneilanden en het eiland Samoa vloeide naar  voetbalclub Standard Luik. De al langer in geldnood verkerende club krijgt van de traditionele banken geen leningen meer, waardoor elders gehengeld moest worden naar cash. Dat schrijven De Tijd en Le Soir vandaag. Zij werkten samen met Knack mee aan het onderzoek rond de Pandora Papers.

 1. Deze Belgen schuilen in belastingparadijzen: de Solvay-families, oud-VRT-baas Lembrechts en oud-CEO van Dexia
  PANDORA PAPERS

  Deze Belgen schuilen in belasting­pa­ra­dij­zen: de Sol­vay-families, oud-VRT-baas Lembrechts en oud-CEO van Dexia

  Meerdere Solvay-families hebben een kluwen van postbusconstructies opgezet in de beruchtste belastingparadijzen, zoals Panama en de Britse Maagdeneilanden. Ze hebben daar hun aandelen in de beursgenoteerde chemiegroep Solvay geparkeerd. Dat blijkt uit de Pandora Papers, zo schrijven De Tijd en Le Soir die samen met Knack meewerkten aan het internationale onderzoek. Daarnaast duiken ook oud-CEO van Dexia Wouter Devriendt en oud-VRT-baas Paul Lembrechts op in het dossier.
 2. Geen onderzoekscommissie Pandora Papers, Kamer gaat aanbevelingen vorige onderzoekscommissies analyseren
  Pandora Papers

  Geen onderzoeks­com­mis­sie Pandora Papers, Kamer gaat aanbevelin­gen vorige onderzoeks­com­mis­sies analyseren

  De Kamercommissie Financiën gaat een inventaris maken van de aanbevelingen van de vorige onderzoekscommissies die zich hebben gebogen over de grote fiscale fraude in de jaren 2000 en de Panama papers in 2016. Ze wil daarvoor ook procureur-generaal van Brussel Johan Delmulle horen, evenals de ministers van Financiën en Justitie Vincent Van Peteghem (CD&V) en Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Over de vraag van de PVDA en DéFI, gesteund door het Vlaams Belang, voor de oprichting van een onderzoekscommissie was er geen consensus.
 1. Een zwarte pagina in de geschiedenis van adellijke familie Solvay: oprichter gaf als eerste vakantiegeld, nazaten worden genoemd in ‘Pandora Papers’
  PREMIUM

  Een zwarte pagina in de geschiede­nis van adellijke familie Solvay: oprichter gaf als eerste vakantie­geld, nazaten worden genoemd in ‘Pandora Papers’

  Solvay was één van de eerste multinationals ter wereld en de geschiedenis van het Belgische chemiebedrijf is een bloemlezing van innovatie, succes, solidariteit en filantropie. Maar door het hoofdstuk fiscale optimalisatie en belastingparadijzen - nu blijkt dat heel wat rijke Solvay-erfgenamen opduiken in ‘Pandora Papers’ - belanden er nu wel wat zwarte bladzijden in de familiekroniek.