Coucke en Fornieri bij de investering van Coucke in Mithra.
Volledig scherm
PREMIUM
Coucke en Fornieri bij de investering van Coucke in Mithra. © BELGA

Coucke gekozen als peter voor zijn zoon, Ferrari-liefhebber en manager van het jaar: wie is François Fornieri, de nieuwe sterke man achter Standard?

StandardOef, extra centen. Financiële ademruimte voor Standard. François Fornieri koopt zich in bij de traditieclub uit de Vurige Stede. Hij neemt de helft van de aandelen over. Fornieri is een zakenman die, net als Marc Coucke, een fortuin heeft vergaard met een farmaceutisch bedrijf. Meer nog: hij heeft veel te danken aan hem én heeft zelfs een persoonlijke band met de eigenaar van aartsrivaal Anderlecht. Een portret van de man die Standard terug gezond moet maken. 

 1. Corona treft nu ook Standard: Balikwisha, Raskin, Sissako en keeperstrainer Van Steenberghe testen positief
  Standard

  Corona treft nu ook Standard: Balikwisha, Raskin, Sissako en keepers­trai­ner Van Steenberg­he testen positief

  Standard Luik heeft bekendgemaakt dat spelers Nicolas Raskin, Michel-Ange Balikwisha en Moussa Sissako positief hebben getest op het coronavirus. Het trio ging meteen in quarantaine en mist al zeker de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, donderdag in eigen huis tegen het Schotse Rangers, en de competitiewedstrijd van zondag op het veld van STVV. Ook keeperstrainer Jan Van Steenberghe testte positief.
 2. Michel Preud’homme kondigt afscheid aan als coach van Standard: “Ik moet eerlijk zijn met mezelf”
  Play
  Standard

  Michel Preud’homme kondigt afscheid aan als coach van Standard: “Ik moet eerlijk zijn met mezelf”

  Michel Preud’homme (61) is niet langer trainer van Standard. Dat kondigde hij zelf aan in een interview op de mediakanalen van de Rouches. “Ik moet eerlijk zijn met mezelf”, vertelt hij. Preud’homme stopt ook als technisch directeur, maar blijft wel vicevoorzitter van de club en zal nauw betrokken blijven bij de werking van de jeugdacademie. Wie hem moet opvolgen als coach is nog niet duidelijk.