Door de werken in de Diksmuidesteenweg krijgt de anders relatief rustige Roeselarestraat veel meer (zwaar) verkeer te slikken
Volledig scherm
Door de werken in de Diksmuidesteenweg krijgt de anders relatief rustige Roeselarestraat veel meer (zwaar) verkeer te slikken © Google maps

Zwaar verkeer in Roeselarestraat fors toegenomen door werken Diksmuidesteenweg

Sinds het Agentschap Wegen en Verkeer op 10 augustus gestart is met wegenwerken op de Diksmuidsesteenweg (N36) tussen de ring rond Roeselare en Sleihage is het vrachtverkeer in Oostnieuwkerke fors toegenomen. In overleg met de politie zullen daarom meer controles uitgevoerd worden.

 1. Wissel voor CD&V in gemeenteraad: Sander Braeye volgt Veroniek Desender op
  Roeselare

  Wissel voor CD&V in gemeente­raad: Sander Braeye volgt Veroniek Desender op

  Binnen de Roeselaarse CD&V-fractie neemt raadslid Veroniek Desender ontslag wegens professionele redenen. Eerste opvolger Margot Wybo is al sinds september vorig jaar gemeenteraadslid en tweede opvolger Greet Verhelle neemt afstand van haar mandaat. Bijgevolg wordt Sander Braeye het nieuwe raadslid voor meerderheidspartiij CD&V. Hij legde tijdens de digitale zitting van maandagavond de eed af. Braeye kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen 922 stemmen. Hij is afdelingsvoorzitter van CD&V Roeselare en gewezen covoorzitter van JONGCD&V Roeselare.
 2. De coronacijfers in Staden van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Staden van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Staden, op één dag 7 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 54. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Staden komt dat getal nu op 469 te liggen. Staden heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vrouw op straat aangevallen door rottweiler

  Vrouw op straat aangeval­len door rottweiler

  Op de Diestsesteenweg in Tienen is donderdagavond een 66-jarige vrouw aangevallen door een rottweiler. De vrouw werd in haar arm gebeten en is door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze hechtingen kreeg. Waarom de hond plots uithaalde naar de vrouw is niet meteen duidelijk, maar volgens eerste vaststellingen was er niet meteen een aanleiding. De hond van een 50-jarige eigenaar uit Tienen is in afwachting van verder onderzoek opgevangen in het dierenasiel in Sint-Truiden. De hond was vermoedelijk niet op stap met zijn baasje maar met iemand anders. Politie en parket onderzoeken de zaak verder, die zullen beslissen wat er met de hond moet gebeuren en welke gevolgen er zijn voor zijn baas.