Jozef V. woont in een landelijke omgeving in de buurt van het depot van Dovo in Poelkapelle.
Volledig scherm
Jozef V. woont in een landelijke omgeving in de buurt van het depot van Dovo in Poelkapelle. © LSI

Zestiger krijgt boete voor collectie van 1.200 obussen: “Mijn hobby en 45 jaar verzamelen weg”

Een 60-jarige landbouwerszoon uit Westrozebeke is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een deels voorwaardelijke boete van 1.600 euro. Bijna twee jaar geleden nam ontmijningsdienst Dovo na een klacht zijn verzameling van 1.200 obussen in beslag. “Ik verzamelde al sinds mijn veertiende obussen. Nu ben ik alles kwijt”, treurt Jozef V. nog altijd.

1 reactie

 • Thibault Derese

  2 jaar geleden
  Weer een hobby verknalt voor iemand door een jaloers mens die iemand zijn plezier niet gunt.
 1. Evy en Wouter prikten nieuwe trouwdatum net vijf dagen te vroeg voor versoepelingen: “Feestzaal mag ons niet ontvangen en groot deel van de familie zal er niet bij zijn”
  PREMIUM
  Roeselare

  Evy en Wouter prikten nieuwe trouwdatum net vijf dagen te vroeg voor versoepe­lin­gen: “Feestzaal mag ons niet ontvangen en groot deel van de familie zal er niet bij zijn”

  Teleurstelling alom ten huize van Evy Stekelorum (43) en Wouter Acx (39). Het Roeselaarse koppel moest vorig jaar hun huwelijk annuleren en nu plannen ze op 4 juni plannen een romantisch strandhuwelijk. Met het oog op verdere versoepelingen dokterden ze ook een indoor plan B voor bij regenweer uit. Dinsdag kondigde het Overlegcomité echter aan dat de eerste versoepelingen inzake het zomerplan pas vanaf 9 juni ingaan. “Ons huwelijk valt vijf dagen te vroeg. Hierdoor zijn we niet alleen volledig overgeleverd aan de goodwill van de weersgoden, maar ook bij de ceremonie op het stadhuis zal slechts een handvol mensen aanwezig kunnen zijn”, zucht Evy.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan