Wim Pype (links) en Bob Crabbe, de nieuwe postoversten van respectievelijk Staden en Westrozebeke, met achter hen (vlnr) burgemeester Francesco Vanderjeugd, Toon Dumoulin, Johan Vandewalle en Christian Gryspeerd, zonecommandant Midwest.
Volledig scherm
Wim Pype (links) en Bob Crabbe, de nieuwe postoversten van respectievelijk Staden en Westrozebeke, met achter hen (vlnr) burgemeester Francesco Vanderjeugd, Toon Dumoulin, Johan Vandewalle en Christian Gryspeerd, zonecommandant Midwest. © Hans Verbeke

Wim en Bob vervangen Toon en Johan als postoverste brandweer: “Mooie uitdaging voor onze hechte groep”

Staden/WestrozebekeEen uitbundig aanstellingsfeestje zit er door corona helaas nog niet in, maar met Wim Pype (49) en Bob Crabbe (46) hebben zowel de Stadense als de Westrozebeekse brandweerpost een nieuwe overste. “Het is belangrijk om de juiste man op de juiste plaats te hebben, want onze 17 brandweerposten hebben allemaal een eigen identiteit”, zegt zonecommandant Christian Gryspeert.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Kinderen zoeken verkoeling in fonteintjes op Stationsplein
  Roeselare

  Kinderen zoeken verkoeling in fontein­tjes op Stations­plein

  Het is puffen en zweten dankzij temperaturen die probleemloos de 30 graden overschrijven. Maar op het Roeselaarse Stationsplein staan tropische temperaturen synoniem voor mooie zomertaferelen dankzij de dansende fonteintjes. Woensdagmiddag kon de pret alvast niet op. Terwijl hun ouders in de schaduw genoten van een drankje, zochten enkele kinderen verkoeling tussen de fonteintjes en genoten ze van een stevige dosis waterpret. Zwemkledij was mooi meegenomen, maar zelfs geen must.