Francesco Vanderjeugd en Lode Ceyssens (links) luisteren naar het verhaal van Nele Casteleyn en Brecht Verslyppe.
Volledig scherm
Francesco Vanderjeugd en Lode Ceyssens (links) luisteren naar het verhaal van Nele Casteleyn en Brecht Verslyppe. © Sam Vanacker

“We zijn 38 jaar en houden van de stiel. Moeten wij dan instappen op een uitkoopregeling?” : Boerenbondvoorzitter en Stadens burgemeester te gast bij varkenskwekerij van Nele en Brecht

StadenAls het stikstofakkoord erdoor komt, zal dat niet alleen betekenen dat er 40 rode bedrijven moeten sluiten, ook kleinere, ‘gewone’ veetelers die niet in de buurt van een natuurgebied liggen zullen klappen krijgen. Dat zeggen nationaal boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens en Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd. De twee waren dinsdag te gast bij een varkenskwekerij in Staden, dat door een jong gezin gerund wordt.

 1. Breda Viva La Vie gaat Parijs achterna met Roeselaarse Guinguettes
  Roeselare

  Breda Viva La Vie gaat Parijs achterna met Roeselaar­se Guinguet­tes

  Café Breda Viva la Via aan de Roeselaarse Onze-Lieve-Vrouwemarkt gaat Parijs achterna met de Roeselaarse Guinguettes. “Guinguettes waren in de 18e eeuw populaire barretjes in de buitenwijken van Parijs en andere steden van Frankrijk”, verduidelijkt zaakvoerder Frank Wauters. “Je kon er op zondag een drankje drinken, naar accordeon luisteren en ook een dansje wagen. De tijd van toen komt weer helemaal terug in de Franse hoofdstad, het gaat er de guinguettes met hun gezellige sfeer opnieuw voor de wind.” Voor Frank is dat het teken om deze traditie ook naar Roeselare, en meer specifiek naar de wijk Krottegem te halen. “Elke eerste zondag van de maand kan iedereen voortaan in het kader van de Roeselaarse Guinguettes in Breda Viva La Vie van 15 tot 17 uur bij een drankje genieten van een accordeon optreden”, zegt hij. Brecht & Hannes mogen op zondag 3 juli de spits afbijten. Het duo brengt een uitgebreid aanbod van balkan, ragtime, musette en tango, bewerkt voor accordeon en bas. De toegang voor de Roeselaarse Guinguettes bedraagt 6 euro. Reservatie is mogelijk via frank.wauters25@gmail.com of 0475/63.06.51.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. AZ Delta gestart met bouw huisartsenwachtpost en Zorgcentrum na Seksueel Geweld op campus Rumbeke
  Rumbeke

  AZ Delta gestart met bouw huisartsen­wacht­post en Zorgcen­trum na Seksueel Geweld op campus Rumbeke

  Op campus Rumbeke van AZ Delta is deze week gestart met de bouw van de huisartsenwachtpost en het definitieve Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG). Beide gebouwen komen ter hoogte van de spoeddienst. De spoeddienst blijft tijdens de werken altijd bereikbaar. De huisartsenwachtpost is er voor patiënten die dringende medische hulp nodig hebben tijdens het weekend of feestdagen en zal vermoedelijk klaar zijn tegen eind oktober 2023. Het zorgcentrum na Seksueel Geweld is voorlopig nog te vinden in een tijdelijk onderkomen bij ingang Oost. Het definitieve zorgcentrum, achter de spoeddienst, zou eind mei 2023 in gebruik genomen kunnen worden.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?