Het team van Lingerie Camelia in de vestiging in Westrozebeke, samen met regionaal VIVA-SVV verantwoordelijke Delphine Verscheure (links)
Volledig scherm
Het team van Lingerie Camelia in de vestiging in Westrozebeke, samen met regionaal VIVA-SVV verantwoordelijke Delphine Verscheure (links) © Sam Vanacker

Vrouwenvereniging lanceert ‘Goed Genoeg’-Lijfboek: “Ingaan tegen onrealistisch vrouwelijk schoonheidsideaal”

West-VlaanderenIn dertien verschillende lingeriezaken in West-Vlaanderen kan je sinds vandaag, Internationale Vrouwendag, het ‘Goed Genoeg’-Lijfboek vinden. Het gaat om een ludiek, luchtig boekje van VIVA-SVV waarmee de socialistische vrouwenvereniging het onrealistische vrouwelijke schoonheidsideaal aan de kaak wil stellen.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Jolien wil het nieuwe K3-lid worden, net als 1.441 anderen
  PREMIUM
  Tienen

  Jolien wil het nieuwe K3-lid worden, net als 1.441 anderen

  Jolien Noé (20) uit Tienen is bij de laatste 1.442 kandidaten van de oorspronkelijke 22.690 in de zoektocht naar het nieuwe K3-lid, nu Klaasje Meijer de meidengroep verlaat. Op 24 april volgt er een volgende afvalronde en Jolien vermoedt dat er dan drastisch zal gesnoeid worden. “Ik ben nu al heel trots op mezelf, want uiteindelijk is dit toch al een ferme prestatie”, vertelt ze wanneer we met haar exclusief praten over haar deelname.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten