Voormalig kapucijn Luc Hessel (80) publiceerde onder de noemer 'Luc Hessel, Vrij Gelovig' zijn levensverhaal
Volledig scherm
Voormalig kapucijn Luc Hessel (80) publiceerde onder de noemer 'Luc Hessel, Vrij Gelovig' zijn levensverhaal © RV

Voormalige priester publiceert biografie

Vorige maand rolde de biografie van Luc Hessel (80) uit Poperinge van de persen. De boekvoorstelling van ‘Vrij Gelovig’ vond afgelopen weekend plaats in het voormalige gemeentehuis van Oostnieuwkerke. 

0 reacties

 1. Horecabazen duiken op in Houthulstse straten om vaccinatie tegen Covid-19 te promoten: “Onbetaalbare vrijheid voor een prikje”
  PREMIUM
  Houthulst

  Horecaba­zen duiken op in Houthulst­se straten om vaccinatie tegen Covid-19 te promoten: “Onbetaal­ba­re vrijheid voor een prikje”

  De restaurants en cafés blijven nog even noodgedwongen dicht ,maar in Houthulst hoef je de uitbaters niet meer te missen. Op grote spandoeken op tien locaties promoten ze de vaccinatie tegen Covid-19. “Een goeie reden om je in te enten is om straks weer volop te kunnen genieten. Daarop spelen we met deze campagne in”, verklaart burgemeester Joris Hindryckx (CD&V) het initiatief. Benieuwd wie meedoet? Wij stellen ze alle 10 voor.
 2. Odile (15) geselecteerd voor zomercursus van wereldvermaarde American Ballet Theatre: “Hoe cool zou het niet zijn om zo ontdekt te worden?”
  PREMIUM
  Roeselare

  Odile (15) geselec­teerd voor zomercur­sus van wereldver­maar­de American Ballet Theatre: “Hoe cool zou het niet zijn om zo ontdekt te worden?”

  Odile Declerck (15), balletdanseres bij Ndigo, is geaccepteerd voor de zomercursus van het American Ballet Theatre, één van de meest prestigieuze balletscholen ter wereld. Door de coronapandemie moest ze geen auditie gaan doen in New York, en ook de cursus zelf zal digitaal georganiseerd worden. “Anders had ik wellicht nooit m’n kans gewaagd. Dit is een droom die uitkomt”, aldus de jonge ballerina.
 1. Landbouw- en Oude Zilverbergstraat plaatselijk dicht door werken
  Roeselare/Rumbeke

  Landbouw- en Oude Zilver­bergstraat plaatse­lijk dicht door werken

  Volgende week gaan twee straten plaatselijk een dagje dicht door bouwwerkzaamheden. De Landbouwstraat wordt op maandag 12 april afgesloten voor het plaatsen van een vloerplaat. De straat blijft toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Alle bewoners kunnen tot aan hun woning rijden. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via de Sint-Amands- en de Kleine Bassinstraat. ’s Anderdaags, op dinsdag 13 april, wordt de Oude Zilverbergstraat ter hoogte van huisnummer 105 afgesloten voor het plaatsen van een torenkraan. Plaatselijk verkeer is welkom, maar doorgaand verkeer moet omrijden via de Wagen- en de Bergstraat.
 2. Vaccinatie op kruissnelheid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare
  Roeselare

  Vaccinatie op kruissnel­heid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare

  Het gaat steeds sneller in het vaccinatiecentrum Expo Roeselare. Het allereerste vaccin werd gezet op 19 februari. Vervolgens duurde het dik een maand, tot 24 maart, vooraleer de 5.000ste prik er in de arm ging. Maar het tempo is de laatste weken drastisch opgeschaald en momenteel draait het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden op volle toeren. Vorige week werden meer dan 3.000 vaccins geplaatst en in de paasvakantie worden zo’n 4.000 vaccins per week toegediend. Momenteel zijn de 75-plussers aan de beurt, daarna volgen de 65-plussers en de risicopatiënten. In de derde fase komt de rest van de volwassen bevolking aan de beurt. De timing hangt af van de tijdige levering van voldoende vaccins.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief