Een nieuwe editie van de Zombietrail zit er voorlopig niet in.
Volledig scherm
Een nieuwe editie van de Zombietrail zit er voorlopig niet in. © Joke Couvreur

Voorlopig geen Zombietrail meer, vzw werkt aan nieuw zomers evenement

StadenEr komt voorlopig geen nieuwe editie meer van de populaire Zombietrail. Dat laat de organiserende vzw weten. Een nieuw evenement staat in de steigers, maar dat zal pas in de zomer van 2022 plaatsvinden. Al betekent dat niet dat er niet gegriezeld kan worden met Halloween in Staden.

 1. Roeselare kleurt oranje tegen geweld op vrouwen
  Roeselare

  Roeselare kleurt oranje tegen geweld op vrouwen

  Al opgemerkt dat enkele standbeelden in het centrum een oranje cape dragen en verschillende gebouwen oranje verlicht worden? Dit is het gevolg van de actie Orange your City, Orange the World waarvoor serviceclubs Zonta Roeselare en Soroptimist Club Roeselare Roslar van 25 november tot 10 december de krachten bundelen. “Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne tegen geweld op vrouwen en meisjes”, duidt Anne Decoene van de commissie Orange the World bij Soroptimist Club Roeselare Roslar. “De kleur staat voor een zonsopgang, de dageraad in een toekomst zonder geweld. Hoewel het een zwaar onderwerp is, kiezen we voor een positieve insteek. We laten zien dat geweld tegen vrouwen en meisjes nog overal ter wereld een groot probleem is, dat op alle niveaus actie vergt. Maar met de kleur oranje vieren we tijdens de 16 Days of Action die toekomst zonder geweld, die mogelijk is als we ons allemaal samen inspannen.”
 1. Financiële duw in de rug voor Roeselaarse scholen die zich engageren voor Rode Neuzen Dag
  Roeselare

  Financiële duw in de rug voor Roeselaar­se scholen die zich engageren voor Rode Neuzen Dag

  Ieder jaar zet Stad Roeselare in op één centraal gezondheidsthema. Naar aanleiding van de coronacrisis is in 2021 het thema mentaal welzijn op de agenda geplaatst. De aanhoudende coronamaatregelen en de uitdagende tijden hebben een ingrijpende invloed op iedereen, zeker ook op jongeren. Dat is een grote bekommernis van de stad. Voor initiatieven die door en voor jongeren genomen worden, voorziet de stad een impulssubsidie van maximum 1.000 euro per project. Zo zijn al zeven projecten opgestart. De overige middelen worden naar aanleiding van Rode Neuzen Dag geschonken aan de zeven geregistreerde Roeselaarse scholen. Zij ontvangen vandaag elk een cheque ter waarde van 400 euro. Deze middelen zullen gebruikt worden voor schoolactiviteiten waarbij het mentaal welzijn van jongeren centraal staat.