Het parket voert een onderzoek naar Francesco Vanderjeugd rond mogelijke belangenvermenging bij vastgoedverkopen.
Volledig scherm
Het parket voert een onderzoek naar Francesco Vanderjeugd rond mogelijke belangenvermenging bij vastgoedverkopen. © Petit, Vanacker

Voltallige gemeenteraad nodigt Audit Vlaanderen uit voor controle omtrent vastgoedtransacties Vanderjeugd

StadenDe drie Stadense oppositiepartijen CD&V, N-VA en Westaon brachten donderdagavond een opmerkelijk extra agendapunt op de gemeenteraad. Samen vragen ze Audit Vlaanderen, een agentschap van de Vlaamse overheid dat audits bij de Vlaamse administratie en lokale besturen uitvoert, om een onderzoek te voeren naar de vastgoedtransacties van de burgemeester. Francesco Vanderjeugd zelf en de voltallige Open VLD-fractie, keurden het voorstel mee goed.

 1. Deliveroo komt naar 11 gemeenten in onze regio

  Deliveroo komt naar 11 gemeenten in onze regio

  Maaltijdbezorger Deliveroo breidt hun online food delivery platform drastisch uit. De dienst zal beschikbaar zijn in 175 nieuwe locaties: 11 nieuwe steden en 120 gemeenten in Vlaanderen en 10 steden en 34 gemeenten in Wallonië. Deliveroo zal er werken met zijn Marketplace+ service. Hierdoor kunnen restaurants met hun eigen bezorgkoeriers zich aansluiten bij het platform, bestellingen ontvangen via Deliveroo en bezorgen met behulp van hun eigen koeriers. Ook in onze regio snijdt Deliveroo verschillende nieuwe gemeenten aan. De inwoners van Izegem, Wingene, Staden, Moorslede, Ingelmunster, Meulebeke, Hooglede, Ledegem, Ardooie, Lichtervelde en Pittem kunnen straks hun maaltijd aan huis laten leveren via Deliveroo.
  Ardooie
 2. Ooit 3 jaar onschuldig in cel als moordverdachte, nu klokkenluider in grootschalig onderzoek naar opiumhandel
  PREMIUM

  Ooit 3 jaar onschuldig in cel als moordver­dach­te, nu klokkenlui­der in grootscha­lig onderzoek naar opiumhan­del

  Een 43-jarige Iraanse vluchteling die bijna drie jaar onschuldig in de cel zat op verdenking van de moord op zijn 50 jaar oudere vriendin Godelieve Degryse (84), speelt klokkenluider in een onderzoek naar grootschalige handel in opium. Dat bleek dinsdag op een proces in Kortrijk. Twaalf voornamelijk Iraanse verdachten stonden er terecht en riskeren celstraffen tot 6 jaar.
  Roeselare
 1. Scherp je motorrijvaardigheden aan tijdens Dag van de Motorrijder

  Scherp je motorrij­vaar­dig­he­den aan tijdens Dag van de Motorrij­der

  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) organiseert op zondag 26 maart weer de ‘Dag van de Motorrijder’. Bij de start van de lente, die synoniem staat met de start van het nieuwe motorseizoen, kunnen motards op het terrein van Opleidingscentrum Lust aan de Onledebeekstraat 1 om hun motorfiets technisch te laten nazien en deel te nemen aan een behendigheidsparcours. Ook kunnen ze deelnemen aan een begeleide motorrit. Deelnemen is gratis, maar je moet je wel inschrijven via https://www.dagvandemotorrijder.be/roeselare/.
  Roeselare