Constructeur Mol mag 382 Griffon-pantserwagens afwerken in Staden. Volgens co-CEO Lieven Neuville zal de opdracht sterk bijdragen aan de groei van het bedrijf
Volledig scherm
PREMIUM
Constructeur Mol mag 382 Griffon-pantserwagens afwerken in Staden. Volgens co-CEO Lieven Neuville zal de opdracht sterk bijdragen aan de groei van het bedrijf © BELGA/Sam Vanacker

Voertuigbouwer Mol gaat 382 pantserwagens voor Belgisch leger assembleren in nieuw te bouwen werkplaats: “Je wil niet dat onbevoegden zomaar aan zo’n wagen kunnen gaan sleutelen”

Staden/HoogledeHet bedrijf Mol cy uit Sleihage heeft een monsteropdracht binnengehaald. Dankzij een samenwerkingsovereenkomst met de Franse groep Nexter zal de voertuigbouwer mee verantwoordelijk zijn voor de modernisering van het Belgische leger. Tussen 2025 en 2030 zullen er bij Mol 382 Griffon-pantservoertuigen geassembleerd en getest worden. “Dit zal in grote mate bijdragen aan de groei van ons bedrijf”, aldus co-CEO Lieven Neuville.

  1. Automobilist (24) onder strikte voorwaarden vrijgelaten na ongeval dat Marthe (23) het leven kost: “Hij is er helemaal kapot van”
    Play
    Roeselare

    Automobi­list (24) onder strikte voorwaar­den vrijgela­ten na ongeval dat Marthe (23) het leven kost: “Hij is er helemaal kapot van”

    De 24-jarige automobilist uit Roeselare die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roeselare onder invloed een 23-jarige fietsster doodreed, is zaterdag door de onderzoeksrechter onder heel strikte voorwaarden vrijgelaten. “Hij is er echt kapot van. Zijn gedachten gaan enkel naar de familie en nabestaanden van het slachtoffer.” De jongeman bleek niet alleen onder invloed van alcohol, maar er waren ook sporen van cannabisgebruik.