Fabian D. wordt zelfs verdacht van een diefstal tijdens theoretische rijlessen.
Volledig scherm
Fabian D. wordt zelfs verdacht van een diefstal tijdens theoretische rijlessen. © © Bart Leye

Veertiger verdacht van diefstallen op eerste werkdag, tijdens rijles en aan politiecommissariaat

Een 40-jarige man uit Westrozebeke toonde volgens het openbaar ministerie veel lef en weinig schaamte bij het plegen van diefstallen. Fabian D. wordt er van verdacht spullen te hebben gestolen tijdens zijn eerste werkdag, tijdens het volgen van theoretische rijlessen en aan de ingang van het politiecommissariaat. Zelf ontkent hij.

 1. Sp.a Ledegem schenkt winterjassen aan Roeselaarse Télévestiaire
  Roeselare/Ledegem

  Sp.a Ledegem schenkt winterjas­sen aan Roeselaar­se Télévesti­ai­re

  Sp.a Ledegem zamelde in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede kinderjassen in. Die schonk voorzitter Hélène Vanacker op aanraden van Roeselaars schepen van armoedebestrijding Michèle Hostekint (Sp.a en de Vernieuwers) aan de Télévestiaire in Roeselare. De kinderjassen zullen niet zomaar in de rekken van de winkel langs de Noordstraat belanden waar ze vervolgens voor een prikje worden verkocht. Daarentegen zullen de jassen in samenwerking met het OCMW en het CAW gratis geschonken worden aan kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen uit de regio Roeselare-Tielt. Hiervoor zal samengewerkt worden met het OCMW en het CAW.
 2. Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers
  PREMIUM
  Rumbeke

  Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers

  Na twee dodelijke ongevallen in twee jaar tijd wordt het beruchte kruispunt van de Rijksweg met de Koestraat in Rumbeke aangepast. Dat wordt bevestigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Fietsers zullen op dit punt de oversteek niet meer kunnen maken, de maximumsnelheid wordt er verlaagd en beide rijrichtingen op de Rijksweg worden van elkaar afgescheiden met betonblokken.
 1. Aantal coronapatiënten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Covid-afdelingen worden klaar gemaakt
  Rumbeke / Menen / Torhout

  Aantal coronapa­tiën­ten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Co­vid-afdelingen worden klaar gemaakt

  In het AZ Delta worden op dit moment 67 coronapatiënten verzorgd, 9 daarvan liggen op de dienst intensieve zorgen. Precies een week geleden ging het nog om 26 patiënten, meer dan een verdubbeling op amper één week tijd dus. Ondertussen wordt in de campus Rumbeke een derde Covid-afdeling klaar gemaakt, ook in de campus Torhout opent morgenmiddag een Covid-afdeling.
 2. Foorreizigster Caroline (21) zoekt tijdelijke standplaats voor gebakkraam om coronacrisis te overleven: “Ik snak naar actie”
  Roeselare

  Foorreizig­ster Caroline (21) zoekt tijdelijke stand­plaats voor gebakkraam om coronacri­sis te overleven: “Ik snak naar actie”

  Caroline Delforge (21) is de vijfde generatie van een familie van foorreizigers en die traditie wil ze niet breken. Maar corona maakt het haar en haar familie niet makkelijk. Haar gebakkraam Rosa, waarmee ze allerhande kermislekkernijen zoals oliebollen en churros aan de man brengt, stond al sinds maart op geen enkele kermis meer en zal wellicht ook dit jaar nergens meer opduiken. “Ik vrees dat veel collega-forains er mee zullen stoppen, maar wij proberen te anticiperen en zijn momenteel op zoek naar een standplaats in Roeselare waar we voor een langere periode aan de slag kunnen”, zegt Caroline.