De uitleenpost in Westrozebeke gaat dicht
Volledig scherm
De uitleenpost in Westrozebeke gaat dicht © Getty Images/iStockphoto

Uitleenpost bibliotheek in Westrozebeke sluit en wordt omgevormd tot schoolbibliotheek

WestrozebekeNadat in 2019 de uitleenpost in Oostnieuwkerke sloot en vervangen werd door een Bibpunt in De Oever, gaat straks ook de bibliotheekpost in Westrozebeke dicht. Het aantal gebruikers van de bibliotheek zit al jaren in dalende lijn. Al betekent dat niet dat de bibliotheek in Westrozebeke helemaal verdwijnt. De uitleenpost wordt de nieuwe schoolbibliotheek van de gemeenteschool Okido.

 1. Oostnieuwkerkse postbode vraagt om respect: “We doen echt al wat we kunnen. Steeds met volle overgave”
  PREMIUM
  Oostnieuwkerke/Roeselare

  Oostnieuw­kerk­se postbode vraagt om respect: “We doen echt al wat we kunnen. Steeds met volle overgave”

  “Alles begint met respect.” Het zijn de woorden van de Oostnieuwkerkse Justine Louchaert, 21 en fiere facteur. Sinds enkele maanden draagt ze met trots het Bpost-uniform maar wordt ze eveneens geconfronteerd met kritiek op haar job. Door de lockdown is de werkdruk voor haar alleen maar gestegen en nu Bpost aankondigde dat een deel van de klanten hun pakjes de komende weken zelf zal moeten oppikken in een afhaalpunt ervaart ze bovendien dat zij en haar collega’s nog meer onder vuur liggen. “Maar wij zetten dag na dag alles op alles om goed werk te leveren”, zegt ze. “Gelukkig hoor ik de laatste dagen, naast de negatieve commentaren ook steeds meer bemoedigende woorden.”
 1. Sinterklaas legt eerste steen gloednieuwe Sint-Lodewijksschool
  Roeselare

  Sinter­klaas legt eerste steen gloednieu­we Sint-Lodewijks­school

  Niemand minder dan Sinterklaas en één van z’n pieten brachten gisteren de symbolische eerste steen van de nieuwbouw voor de Sint-Lodewijksschool naar Beitem. Ze maakten hun intrede op de werf bovendien op spectaculaire wijze: via de torenkraan. De nieuwe Sint-Lodewijksschool moet tegen de paasvakantie van 2022 een feit gaan. Dan gaat het resterende deel van de oude schoolgebouwen aan de Meensesteenweg tegen de vlakte.
 2. Zes fietsknelpunten onder de loep in Hooglede en Gits: “We werken aan veilige schoolomgevingen”
  PREMIUM
  Hooglede-Gits

  Zes fietsknel­pun­ten onder de loep in Hooglede en Gits: “We werken aan veilige schoolomge­vin­gen”

  Aan het begin van deze bestuursperiode besliste het gemeentebestuur om op het vlak van mobiliteit resoluut voorrang te geven aan fietsers en voetgangers. Vooral in Gits staat er de komende jaren veel te veranderen, ook door het nieuwe circulatieplan, maar los van die felbesproken eenrichtingslus ligt nog heel wat ander werk op de plank. Samen met mobiliteitsschepen Julie Misplon (Allen 8830) lichten we de grootste dossiers even uit. Lees het volledige fietsdossier van alle West-Vlaamse gemeenten hier.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren