Het gemeentebestuur, de provincie en de Stadense scholen lanceren een proefproject rond STEM
Volledig scherm
Het gemeentebestuur, de provincie en de Stadense scholen lanceren een proefproject rond STEM © RV

Stadense kleuters en lagereschoolkinderen kunnen proeven van wetenschap en technologie dankzij nieuw STEM-project

stadenDe gemeente Staden, de provincie West-Vlaanderen en de Stadense scholen bundelen de krachten onder de noemer ‘Staden sterk in STEM (ST³)’. Bedoeling is om zoveel mogelijk leerlingen in het kleuter-en basisonderwijs kennis te laten maken met technologie en wetenschap.

 1. Familiebedrijf stampt chipsfabriek uit de grond in Staden: “Ons eerste zakje ben ik op het graf van mijn vader gaan zetten”
  Staden

  Familiebe­drijf stampt chipsfa­briek uit de grond in Staden: “Ons eerste zakje ben ik op het graf van mijn vader gaan zetten”

  In heel wat hoevewinkels en kleine supermarkten in West-Vlaanderen kun je sinds kort Waltson-chips vinden. Het gaat om ambachtelijke chips die gemaakt worden door de Stadense aardappelgroothandel Debeuckelaere. “De reacties zijn erg positief en de winkels beginnen ons nu al zelf te bellen”, vertelt bezieler Joost Debeuckelaere (52). “Eén keer proeven en je bent verkocht.”
 2. Van Guido Gezellelaan als fietsstraat tot woonerf in Koestraat: deze ingrepen moeten Rumbeke verkeersveiliger maken
  PREMIUM
  Rumbeke

  Van Guido Gezellel­aan als fiets­straat tot woonerf in Koestraat: deze ingrepen moeten Rumbeke verkeers­vei­li­ger maken

  Een mobiliteitsonderzoek geeft heel Rumbeke een voldoende op het vlak van leefbaarheid. Toch brachten burgerpanels een reeks mogelijke oplossingen voor knelpunten naar voor. Studiebureau Vectris bekeek op zijn beurt opties om de circulatie te verbeteren. In dit artikel zetten we de oplossingen die op tafel liggen op een rijtje. “Pas als er een draagvlak is, gaan we op de voorstellen in”, stelt mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&V) gerust.
 1. Arm schaap Bella werd verstoten door moeder en denkt nu dat het een hond is
  Play

  Arm schaap Bella werd verstoten door moeder en denkt nu dat het een hond is

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI