Het schooltje in de Roeselarestraat in Oostnieuwkerke wordt een GO-school
Volledig scherm
Het schooltje in de Roeselarestraat in Oostnieuwkerke wordt een GO-school © Google Maps

Staden verkoopt voormalige gemeenteschool Oostnieuwkerke aan GO! voor 750.000 euro

OostnieuwkerkeDe kogel is door de kerk. De voormalige gebouwen van de gemeenteschool in Oostnieuwkerke zijn verkocht en zullen op termijn een nieuwe school huisvesten. Het gemeentebestuur heeft de gebouwen verkocht aan GO!-scholengroep Mandel en Leie. Volgens onderwijsschepen Joeri Deprez (Open Vld) heeft de scholengroep plannen voor een nieuwe secundaire school voor kinderen met een autismespectrumstoornis.

 1. Roeselare laat bericht voor de toekomst na: stad begraaft tijdscapsule onder duurzaamste stadhuis van Vlaanderen
  Roeselare

  Roeselare laat bericht voor de toekomst na: stad begraaft tijdscapsu­le onder duurzaams­te stadhuis van Vlaanderen

  De menukaart van driesterrenrestaurant Boury, de elpee van Kevin & Mario, een fles Rodenbach en een gedicht van stadsdichter Edward Hoornaert. Het zijn maar enkele van de typisch Roeselaarse spullen die maandagmiddag in een tijdscapsule begraven werden op de werf van het nieuwe stadhuis. Tegen het voorjaar van 2024 moet het duurzaamste stadhuis van Vlaanderen de deuren openen.
 2. Elastika in de medailles op PK tumbling
  Roeselare

  Elastika in de medailles op PK tumbling

  Gymnastiekclub Elastika liet afgelopen weekend van zich spreken tijdens het PK tumbling in Wielsbeke. De club met thuisbasis in de turnsporthal in de Wervikhovestaat pakte twee gouden en een zilveren medaille. In de categorie C 17-18 jaar meisjes behaalde Camille Alliet de gouden medaille. In de categorie C 16 jaar meisjes pakte Farah Ameloot het goud. Amélie Vandekerckhove behaalde in diezelfde categorie de vierde plaats en dus net geen podium. Henri Devisch was in de categorie C 13-14 goed voor zilver.
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.