Op dit perceel achter de sporthal komt een skatepark. De bomen zullen gerooid worden.
Volledig scherm
Op dit perceel achter de sporthal komt een skatepark. De bomen zullen gerooid worden. © Sam Vanacker

Staden trekt 120.000 euro uit voor aanleg nieuw skatepark achter sporthal

StadenAchter de sporthal van Staden zal vermoedelijk tegen de zomer van 2022 een nieuw skatepark aangelegd worden. Het gemeentebestuur trekt er 120.000 euro voor uit.

 1. Eerste verzen van collectief stadsgedicht worden tijdens Week van de Poëzie onthuld via urban art: “Manier om poëzie dichter bij de mensen te brengen”
  Roeselare

  Eerste verzen van collectief stadsge­dicht worden tijdens Week van de Poëzie onthuld via urban art: “Manier om poëzie dichter bij de mensen te brengen”

  Roeselare lanceerde donderdag, op Gedichtendag, een project dat haar inwoners een jaar lang poëzie doet ontdekken op verrassende plekken. Sinds enkele maanden kunnen alle Roeselarenaars meeschrijven aan een collectief stadsgedicht dat volgend jaar voorgesteld wordt. Maar nu al kan je dankzij enkele urban art artiesten de eerste ingestuurde fragmenten ontdekken in het straatbeeld.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.