Een van de yogasessies vorig jaar in het Brigidapark in Oostnieuwkerke.
Volledig scherm
Een van de yogasessies vorig jaar in het Brigidapark in Oostnieuwkerke. © Sam Vanacker

Staden organiseert weer gratis yogasessies in openbare parken

Staden/Oostnieuwkerke/WestrozebekeNet als in de zomer van 2020 organiseert het gemeentebestuur ook dit jaar gratis yogasessies in de openbare parken van Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Nieuw is dat het aanbod uitgebreid is met onder andere pilates en tai chi. 

 1. Jules en Maria vieren 60 jaar huwelijksgeluk
  Roeselare

  Jules en Maria vieren 60 jaar huwelijks­ge­luk

  Jules Decru en Maria Debooser vierden hun 60e huwelijksverjaardag. Het diamanten paar leerde elkaar kennen dankzij hun wekelijkse kerkbezoek. Ze stapten op 27 juli 1961 in het huwelijksbootje. Beiden zijn afkomstig van Oekene. Jules werkte aanvankelijk hij het vleeswarenbedrijf Hava, maar kon later aan de slag als conciërge van domein Sterrebos. Hier kreeg hij de hulp van Maria. Jules sloot z’n actieve carrière af als vertegenwoordiger van Donko’s Koffie. De jubilarissen hebben met Patrick, Philippe en Sabine drie kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor zeven kleinkinderen. Jules is tot op vandaag een zeer verwoede biljartliefhebber. Jaren terug was hij stichter van biljartclub ‘Volharding’ die z’n thuishaven heeft in café De Gilde en sinds kort de titel ‘Koninklijk’ kreeg. Ooit kreeg hij zelfs de kans om een wedstrijd te spelen tegen Belgisch Kampioen Raymond Ceulemans. Of hij woon of verloor, laat de jubilaris lachend in het midden.
 2. Bel-Ford wordt aangesloten op warmtenet
  Roeselare

  Bel-Ford wordt aangeslo­ten op warmtenet

  Bel-Ford, de nieuwe ontwikkeling bestaande uit 71 appartementen en kantoren voor Crefius op de Proximussite, wordt dit najaar aangesloten op het warmtenet van afvalintercommunale Mirom. Vanuit het bestaande warmtenet, aangelegd in 2016-2017, wordt een nieuw stuk aangelegd doorheen het smalle Wortelstraatje. Na het kruisen van de Sint-Amandsstraat komt het warmtenet aan bij het bouwproject. In de tweede helft van augustus wordt de kruising met de Sint-Amandsstraat aangelegd. De Sint-Amandsstraat zal op die plaats, ter hoogte van het Wortelstraatje, dan even afgesloten worden voor alle verkeer. De resterende werken in het Wortelstraatje zijn voorzien voor oktober.