Bart Kaëll is een van de artiesten die de Marktplaats in vuur en vlam zullen zetten.
Volledig scherm
Bart Kaëll is een van de artiesten die de Marktplaats in vuur en vlam zullen zetten. © Dieter Bacquaert

Staden organiseert Vrijheidsfeest: “Beloning voor jullie strijd tegen het coronavirus”

StadenHet Stadense gemeentebestuur wil alle inwoners bedanken voor hun inzet in de strijd tegen corona. Daarom organiseert het, in de rand van de septemberkermis, op zaterdag 4 september een Vrijheidsfeest.

 1. Godsdienstleerkrachten openen 'incaperoom' in voormalige slaapkamers van kloosterzusters: 9 levensbeschouwingen, 500 kaarten, 70 puzzels
  Roeselare

  Godsdienst­leer­krach­ten openen 'incaperoom' in voormalige slaapka­mers van klooster­zus­ters: 9 levensbe­schou­win­gen, 500 kaarten, 70 puzzels

  Dertien godsdienstleerkrachten uit zes verschillende scholen hebben woensdag een ‘incaperoom’ geopend in De Bremstruik in de Arme Klarenstraat. Het gaat om een escaperoom voor middelbare scholieren, met zeventig puzzels over negen verschillende wereldgodsdiensten. “Alleen wie de puzzels kan oplossen, krijgt toegang tot ‘de Deur van Gedeelde Waarheid’.”
 2. Uitgebreide coronaterrassen komen ook in 2022 terug in Roeselare: “Extra ruimte creëert meer zuurstof en privacy voor de klanten”
  PREMIUM
  Roeselare

  Uitgebrei­de coronater­ras­sen komen ook in 2022 terug in Roeselare: “Extra ruimte creëert meer zuurstof en privacy voor de klanten”

  Corona heeft de visie op de terrassen in vele steden en gemeenten definitief veranderd. Ook in Roeselare maken de uitgebreide terrassen een comeback in 2022. Volgens burgemeester Kris Declercq (CD&V) zal het uitzicht van de terrasjes wel wat bijgestuurd worden in overleg met de horeca. Of ze ook deze winter blijven staan, is nog niet duidelijk.