Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © thinkstock

Staden organiseert opnieuw yogasessies

 1. WILDING laat je via erfgoedverhalen verdwalen in het Bergmolenbos
  Roeselare

  WILDING laat je via erfgoedver­ha­len verdwalen in het Bergmolen­bos

  CC De Spil zorgt voor een unieke ervaring in het Bergmolenbos. Dit dankzij de poëtische en interactieve luister-app WILDING. Die nodigt je uit om te verdwalen en te dolen in het bos terwijl je hoort hoe mythische natuurwezens uit oude verhalen weer tot leven komen en mensen getuigen over hun ontmoeting met waterduivels en witte vrouwen. “Voor WILDING namen we 100 jaar oude volksverhalen uit de streek opnieuw op in het Roeselaars dialect. Verschillende acteurs onder wie Matthias Sercu spraken die in”, zegt Cathérine Ongenae, bezielster en maakster van WILDING.
 2. Leer laagstam fruitbomen snoeien
  Roeselare

  Leer laagstam fruitbomen snoeien

  Altijd al willen leren hoe je laagstam fruitbomen correct snoeit? Dan is de snoeiles die VELT Roeselare en Stadlandschap West-Vlaamse hart op zaterdag 13 augustus organiseren iets voor jou. Er wordt gestart met een theoretische uitleg in groep en vervolgens ga je in kleine groepjes zelf aan de slag onder de deskundige begeleiding van André Houthoofd. De snoeiles wordt georganiseerd in de boomgaard van Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat 23 van 13.30 tot 16.30 uur. Deelnemen kost 3 euro voor leden van VELT? 10 euro voor niet-leden. Inschrijven doe je via inschrijvingen.roeselare@velt.nu. Vergeet zeker je eigen snoeischaar niet mee te brengen.
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.