Staden voert de vrijetijdspas in
Volledig scherm
Staden voert de vrijetijdspas in © RV

Staden introduceert vrijetijdspas voor wie het financieel moeilijk heeft

StadenGezinnen en inwoners van Staden die het moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen en daardoor uit de boot vallen bij vrijetijdsactiviteiten kunnen voortaan gebruik maken van een vrijetijdspas. Met die pas krijgen kinderen en jongeren 75 procent korting op de het vrijetijdsaanbod van de gemeente. Voor volwassenen is dat 50 procent.

 1. “Noteer maar dat die jongen veel goeds gedaan heeft voor onze gemeente”: (meeste) Stadenaars blijven geloven in burgemeester Vanderjeugd na vermeend machtsmisbruik
  PREMIUM
  Staden

  “Noteer maar dat die jongen veel goeds gedaan heeft voor onze gemeente”: (meeste) Stadenaars blijven geloven in burgemees­ter Vander­jeugd na vermeend machtsmis­bruik

  In de cafés, bij de bakkers en de beenhouwers en onder de kerktoren van Staden was burgemeester Francesco Vanderjeugd vrijdag hét gespreksonderwerp van de dag, nadat de Krant van West-Vlaanderen suggereerde dat de burgemeester zijn positie had misbruikt om enkele lucratieve vastgoedtransacties te sluiten in eigen gemeente. Vanderjeugd ontkent alles, maar heeft het vertrouwen van de Stadenaars in de burgemeester een deuk gekregen? Wij gingen het hen vragen.
 2. Bloedvoorraad staat laag: Roeselaars donorcentrum opent uitzonderlijk op 18 december
  Roeselare

  Bloedvoor­raad staat laag: Roeselaars donorcen­trum opent uitzonder­lijk op 18 december

  De bloedvoorraad staat heel laag. Rode Kruis-Vlaanderen heeft daarom dringend bloeddonoren nodig. Iedereen kan hierbij het verschil maken. Om des te meer mensen de kans te geven om levens te redden, opent het Roeselaarse donorcentrum op zaterdag 18 december uitzonderlijk de deuren. Op die manier kan je het kerstshoppen combineren met een goede daad. Let wel, een afspraak maken is noodzakelijk. Dit kan via https://donorportaal.rodekruis.be/.
 1. Judo Team International pakt twee maal goud op BK
  Roeselare

  Judo Team Internatio­nal pakt twee maal goud op BK

  Judo Team International Roeselare kwam op het Belgisch judokampioenschap in Herstal aan de start met drie judoka’s. Aanvankelijk zouden er vier judoka aantreden maar na het Vlaams Kampioenschap was Pjotr Debruyne, die vorig jaar het BK won, geblesseerd aan zijn knie en moest hij forfait geven. Toch keerde hoofdtrainer Mikhail Khatchatourian met twee gouden medailles huiswaarts. Ziedullo Rakhimov moest eerder al meermaals tevreden zijn met brons en zilver maar kon nu toch het goud wegkapen in de categorie U21 +100 kg. Ilman Nesirkoyev kroonde zich op zijn beurt al voor de vijfde maal tot Belgisch kampioen. Dit in de categorie U18 -90 kg. Aleksandr Tseboyev raakte geblesseerd aan z’n voet en strandde in de herkansingen.