Staden past het bermbeheer aan. Voortaan wordt het gras bij het maaien van de bermen meteen opgezogen.
Volledig scherm
Staden past het bermbeheer aan. Voortaan wordt het gras bij het maaien van de bermen meteen opgezogen. © RV

Staden gaat gemaaid gras op bermen voortaan opzuigen

De gemeente Staden past het bermbeheer aan. Twee keer per jaar krijgen de grachten een grondige maaibeurt en tot voor kort bleef het maaisel gewoon liggen, maar voortaan wordt het gras opgezogen. Volgens milieuschepen Chris Verhaeghe (Open Vld) zorgt dat voor meer bloemen en minder wateroverlast.

 1. Stadsdiensten knijpen er even tussenuit
  Roeselare

  Stadsdien­sten knijpen er even tussenuit

  De Roeselaarse stadsdiensten zijn ter gelegenheid van Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart gesloten op 26 mei. Op 27 mei en 28 mei zijn de recyclageparken en de stedelijke sportinfrastructuur open. De andere stadsdiensten nemen de brug. KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kunt er het hele Hemelvaartweekend terecht voor een bezoekje. Je bezoek plannen kan op www.koersmuseum.be.
 2. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 3. Rotary Mercurius geeft sociale doelen duw in de rug
  Roeselare

  Rotary Mercurius geeft sociale doelen duw in de rug

  Rotary Mercurius Roeselare, momenteel onder voorzitterschap van Bert Maes, heeft 40.000 euro uitgedeeld aan zes goede doelen. Het geld werd verdeeld onder de Stichting Me to You, die het onderzoek naar leukemie steunt, Het Ventiel, dat paraat staat voor mensen met jongdementie, TEJO, die jongeren met psychische problemen steunt, Vrienden der Blinden, die instaan voor de opleiding van blindengeleide honden, crèche De Rust in Zuid-Afrika, die het geld zal gebruiken om hun gebouwen te herstellen en om uitrusting aan te schaffen, Anima Sana en de MUG Heli, een project dat voormalig voorzitter Yves Peene nauw aan het hart ligt.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.