Het schepencollege van Staden. We zien Joeri Deprez, Gwendolyn Vandermeersch, Francesco Vanderjeugd, Nathalie Depuydt en Geert Moerkerke. Chris Verhaeghe is verontschuldigd.
Volledig scherm
Het schepencollege van Staden. We zien Joeri Deprez, Gwendolyn Vandermeersch, Francesco Vanderjeugd, Nathalie Depuydt en Geert Moerkerke. Chris Verhaeghe is verontschuldigd. © Sam Vanacker

Staden dient bezwaar in tegen stikstofakkoord: “Als plattelandsgemeente moeten we een signaal geven”

StadenHet gemeentebestuur van Staden gaat een bezwaarschrift indienen tegen het stikstofakkoord. Het openbaar onderzoek rond de felbesproken conceptnota van de Vlaamse regering loopt nog tot 17 juni. Tegen dan wil het schepencollege het eigen bezwaarschrift bundelen met die van de Stadense land-en tuinbouwers. “De Vlaamse regering onderschat de economische impact van dit akkoord”, meent burgemeester Vanderjeugd (Open Vld).

  1. Roeselare zet z’n mantelzorgers in het zonnetje
    Roeselare

    Roeselare zet z’n mantelzor­gers in het zonnetje

    Stad Roeselare greep donderdag de Dag van de Mantelzorger aan om haar mantelzorgers in de kijker te zetten. Ze werden, samen met de personen die ze ondersteunen, in de watten gelegd met een receptie in Het Rokken. Een fotograaf legde de duo’s vast op de gevoelige plaat, als waardering voor hun relatie en als mooie herinnering. “Roeselare kent jaarlijks een mantelzorgpremie toe. Een dergelijke ondersteuning is noodzakelijk. Maar liefst 1368 mantelzorgers hebben de premie in 2021 aangevraagd”, weet schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “De inspanning van mantelzorgers is bewonderenswaardig en verdient ook erkenning, gezien zij een onmisbare kracht zijn in de zorg voor anderen. Ieder jaar plaatsen we hen in de spotlights. De voorbije coronajaren was dit slechts beperkt mogelijk via een kaartje en een sleutelhanger. We zijn dan ook heel tevreden dat we hen vandaag opnieuw in de bloemetjes kunnen zetten tijdens een receptie.”