thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Speelpleinwerking wordt gedeeltelijk gecentraliseerd door gebrek aan begeleiders: Eerst Staden en Westrozebeke, daarna in Staden en Oostnieuwkerke

StadenEr zal deze zomer geen simultane speelpleinwerking aangeboden worden in elk van de drie deelgemeenten. In de plaats daarvan wordt de werking gefaseerd verdeeld over de drie locaties. Dat maakte jeugdschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open Vld) donderdagavond bekend op de gemeenteraad. 

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. Rodenbachruiters halen 250 pony’s en 350 paarden naar de Zilverberg voor gratis paardenspektakel: “We mikken op 6.000 toeschouwers”
  PREMIUM
  Roeselare

  Rodenba­chrui­ters halen 250 pony’s en 350 paarden naar de Zilverberg voor gratis paarden­spek­ta­kel: “We mikken op 6.000 toeschou­wers”

  De Landelijke Rijvereniging Rodenbachruiters organiseert op zaterdag 2 en zondag 3 juli het driejaarlijks ruitertornooi. Op een terrein op de Rijksweg verwelkomen ze straks 250 pony’s en 350 paarden voor verschillende spring-, men- en dressuurwedstrijden. “We willen vooral mensen warm maken voor de paardensport”, zegt Martijn Decaigny.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?