Gemeenteschool Okido gaat ten laatste dicht in 2022
Volledig scherm
Gemeenteschool Okido gaat ten laatste dicht in 2022 © Joke Couvreur

Sluiting gemeenteschool overheerst gemeenteraad: “Zie het als een grasveld dat aan het groeien is. Waarom nu plots stoppen met water geven?”

De gemeenteraad van donderdag stond bijna volledig in het teken van gemeenteschool Okido. Oppositiepartijen CD&V, N-VA en Westaon schuwden de zware woorden niet. CD&V nam de wijze waarop het dossier werd aangepakt op de korrel, N-VA vroeg zich af waarom de school niet gewoon kon blijven en Westaon hamerde op het gebrek aan uitleg. Vanderjeugd ging in de tegenaanval.

1 reactie

 • koen leenknecht

  2 jaar geleden
  Het vorige CD&V bestuur heeft de eer de beste school van de regio " Staden Oost" ( zie naar de resultaten van de oud-leerlingen !!) pas enkele jaren geleden te hebben gesloten . De aanvallen op Francesco zijn een pure schande en hebben alleen te maken met pure jaloezie van een vorige generatie .
 1. Hier plannen Karel Declercq, Ann De Craemer en andere bekende streekgenoten hun eerste terrasje: “Proberen alle horecazaken te bezoeken”
  PREMIUM
  Roeselare / Izegem / Tielt / Dadizele

  Hier plannen Karel Declercq, Ann De Craemer en andere bekende streekgeno­ten hun eerste terrasje: “Proberen alle horecaza­ken te bezoeken”

  Zaterdag mogen we op terras, maar weet jij al waar je jouw eerste dagschotel zal bestellen? Zes bekende streekgenoten alvast wel. Zo pakt cabaretier Karel Declercq al meteen een aangepast glas mee, om zijn schade in te halen. Biersommelier Belinda Eelbode strijkt met haar dochter neer in het Roeselaarse centrum, terwijl de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd in elke deelgemeente een terrasje wil doen. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.
 2. Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”
  PREMIUM
  Roeselare

  Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”

  Wanneer de horeca zaterdag heropent, duikt chef Kris Blouwe niet achter de kookpotten in restaurant Orchidee aan de Zonnebloemstraat. Hij en z’n echtgenote Nancy Dutry openen wel het terras van hun feestzaal in de Heropbouwstraat. “Een ochtendlijk koffietje, lunch, dinner of wat zoetigheid in de namiddag: het kan vanaf dit weekend allemaal bij ons”, zegt Kris. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.
 3. Dieven zijn drie uur bezig met vrachtwagen te stelen, maar vergeten dan iets cruciaals
  Handzame/Puurs

  Dieven zijn drie uur bezig met vrachtwa­gen te stelen, maar vergeten dan iets cruciaals

  Bij de firma Braem in Handzame bij Kortemark, verdeler van vrachtwagens en onderdelen, is in de nacht van woensdag op donderdag een truck gestolen. Op camerabeelden was te zien hoe een trio bijna drie uur in de weer was op het bedrijventerrein, om uiteindelijk een vrachtwagen van zo'n 18.000 euro te stelen. “Maar we kregen goed nieuws van de politie. De daders hadden blijkbaar niet aan alles gedacht”, zegt zaakvoerder Johan Braem.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt