Verschillende spelers van KSK Oostnieuwkerke zouden in het zwart zijn uitbetaald. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
Verschillende spelers van KSK Oostnieuwkerke zouden in het zwart zijn uitbetaald. (illustratiebeeld) © Thinkstock

Rechter legt geen straffen op in zaak rond zwarte premies bij KSK Oostnieuwkerke

OostnieuwkerkeIn de rechtszaak rond een systeem van zwarte voetbalpremies bij eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke heeft de rechter de voormalig voorzitter en twee bestuursleden geen straf opgelegd. Het drietal werd enkel schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte bij het opstellen van spelerscontracten. Voor het zwartwerk zelf werden ze vrijgesproken.

 1. En dan troffen speurders plots een opvallend documentje aan in de Jaguar van de voorzitter: zaak rond in zwart betaalde premies bij KSK Oostnieuwkerke voor rechter
  PREMIUM
  Oostnieuwkerke

  En dan troffen speurders plots een opvallend documentje aan in de Jaguar van de voorzitter: zaak rond in zwart betaalde premies bij KSK Oostnieuw­ker­ke voor rechter

  Speurders vielen in 2018 binnen in het bouwbedrijf van K.G. (51) uit Oostnieuwkerke. De inval kwam er door een groot onderzoek naar sociale dumping van het federaal parket, maar bracht ook een systeem van zwarte premies aan het licht bij voetbalclub KSK Oostnieuwkerke. Een rondslingerende Excel-lijst in de wagen van de voorzitter zette alles in gang. De man en twee bestuursleden van de eersteprovincialer verschenen woensdag voor de Brugse strafrechter. “Dit was een gangbare praktijk in het provinciaal voetbal”, stelden ze.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.