Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) samen met partijgenoten, schepenen Chris Verhaeghe en Joeri Deprez, op de markt van Staden. Hier vindt op 4 september het Vrijheidsfeest plaats.
Volledig scherm
Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) samen met partijgenoten, schepenen Chris Verhaeghe en Joeri Deprez, op de markt van Staden. Hier vindt op 4 september het Vrijheidsfeest plaats. © Sam Vanacker

Publiek op Vrijheidsfeest voorlopig beperkt tot 850, burgemeester hoopt capaciteit nog op te trekken: “Uitstellen gaan we niet doen. We kunnen niet blijven wachten”

StadenOp zaterdag 4 september is er een gratis ‘Vrijheidsfeest’ op de markt van Staden, met optredens van onder andere Sergio, Isabelle A, Bart Kaëll en dj Dennis Cartier. Het evenement, dat in de marge van de kermis plaats vindt, is bedoeld om de ruim 11.000 Stadenaars te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Het publiek wordt echter beperkt tot 850 aanwezigen, wat niet overal op evenveel begrip kan rekenen. De burgemeester hoopt de capaciteit nog op te kunnen trekken.

 1. Roeselare verhuurt spel- en beweegmateriaal
  Roeselare

  Roeselare verhuurt spel- en beweegmate­ri­aal

  Stad Roeselare biedt de mogelijkheid om tijdens de winterperiode, van november tot en met april, als vereniging, school, burger, … een pannaveld, speelcontainer of de vier mobiele fitnesstoestellen te huren. Het materiaal wordt geleverd, geplaatst en opgehaald door de stadsdiensten. Geïnteresseerd? Alle materialen kan je huren via https://evenementen.roeselare.be/Rental/Overview. De aanvragen voor de fitnesstoestellen moeten voor 30 november binnen zijn.
 2. Jarige Marc Santens organiseert overzichtstentoonstelling
  Roeselare

  Jarige Marc Santens organi­seert overzichts­ten­toon­stel­ling

  Kunstschilder Marc Santens grijpt zijn 70e verjaardag aan om een overzichtstentoonstelling te organiseren. Hij toont er werken van 40 jaar geleden tot nu rond zijn vaste thema’s: naaktfiguren, paarden, golf en tennissport, oldtimers en classic cars en de zee. De expo vindt plaats van 7 tot 17 oktober in Galerie A. Blomme langs de Ooststraat 84. Je kan er dagelijks terecht van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur. Elke klant krijgt een mooie attentie.