In het Hudson River Park werd op 31 oktober 2021 een gedenkplaat onthuld voor terrorismeslachtoffer Ann-Laure Decadt (31) uit Oostnieuwkerke. Op de gedenkplaat liet haar echtgenoot een stukje liedjestekst plaatsen, uit het voor hen belangrijke nummer 'Sunny' van Bobby Hebb.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Hudson River Park werd op 31 oktober 2021 een gedenkplaat onthuld voor terrorismeslachtoffer Ann-Laure Decadt (31) uit Oostnieuwkerke. Op de gedenkplaat liet haar echtgenoot een stukje liedjestekst plaatsen, uit het voor hen belangrijke nummer 'Sunny' van Bobby Hebb. © RV

Proces tegen terrorist die jonge mama Ann-Laure doodde, start maandag: “Doodstraf of levenslang... Als hij maar nooit vrijkomt”

Oostnieuwkerke/New YorkEr komen extra moeilijke weken aan voor de familie van Ann-Laure Decadt uit Oostnieuwkerke. Maandag 9 januari start in de VS het proces tegen de Oezbeekse terrorist die vijf jaar geleden in New York met zijn pick-up voetgangers en fietsers omver maaide en Ann-Laure (31) doodde. “In dezelfde ruimte zitten met de man die mijn kinderen hun mama afpakte, wordt niet evident”, zegt echtgenoot Alexander Naessens. “Maar we gaan het doen, voor Ann-Laure.” Opmerkelijk: de Amerikaanse staat ondersteunt de familie op een wel heel bijzondere manier.

  1. RSL Jazz slaat jaartje over
    Roeselare

    RSL Jazz slaat jaartje over

    2023 zal het moeten stellen zonder een nieuwe editie van het Roeselare Jazz Festival, kortweg RSL Jazz. Dat laat de organisatie weten via hun website en sociale media. “Sinds het ontstaan in 2015 is RSL JAZZ een festival van en met verschillende partners die samen het DNA van het festival bepalen. Door recente wijzigingen in dit team is het niet haalbaar om op korte termijn een kwaliteitsvolle editie op te zetten”, klinkt het. “Daarom zal het festival zich dit jaar focussen op het samenstellen van nieuwe sterke organisatie om in 2024 met een volgende editie van RSL JAZZ uit te pakken.”