De site van de voormalige brandweerkazerne in de De Carninstraat.
Volledig scherm
De site van de voormalige brandweerkazerne in de De Carninstraat. © RV

PFAS-verontreiniging vastgesteld op site voormalige kazerne

StadenNa eerder in Ardooie, Tielt en Lichtervelde heeft de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij nu ook in de omgeving van de voormalige brandweerkazerne in de De Carninstraat een verhoogde hoeveelheid van de schadelijke stof PFAS in de bodem gevonden. Omwonenden in een straal van vijfhonderd meter worden aangeraden geen grondwater te gebruiken.

 1. Kortemark wil de bijtjes extra verwennen: “Met geveltuinen en bloeiende bodembedekkers”
  PREMIUM

  Kortemark wil de bijtjes extra verwennen: “Met geveltui­nen en bloeiende bodembedek­kers”

  Kortemark heeft een bijenplan klaar want die insecten wil de gemeente extra in de watten leggen. “De bijen zijn essentieel voor het behoud van de landbouw en het functioneren van de ecosystemen”, vindt milieuschepen Lynn Vermote (Open VLD). Ook de inwoners kunnen hun steentje bijdragen, en dat mag je letterlijk interpreteren. Geveltuinen bijvoorbeeld zijn toegelaten maar komt daardoor de toegankelijkheid niet in het gedrang?
  Kortemark
 2. West-Vlaanderen wil meer dan ooit fietsers en wandelaars bekoren: “Fietsen en wandelen gaat hier samen met proeven van de goede dingen in het leven”

  West-Vlaanderen wil meer dan ooit fietsers en wandelaars bekoren: “Fietsen en wandelen gaat hier samen met proeven van de goede dingen in het leven”

  Meer dan ooit trekt Provinciebedrijf Westtoer de kaart van het recreatief fietsen en wandelen. In KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare stelden ze hun nieuwe themajaar voor inclusief 25 nieuwe fietsroutes, een uitbreiding van het wandelnetwerk Heuvelland en nieuwe uitkijkpunten en picknickplaatsen voor onderweg. Ook specifiek voor Roeselare heeft Westtoer enkele nieuwigheden in petto.
  Roeselare
 1. Sweco rondt overname VK architects+engineers af

  Sweco rondt overname VK architects+engineers af

  Het Scandinavische ingenieurs- en architectenbureau Sweco neemt het Roeselaarse VK architects+engineers definitief over. In januari was er al een intentieverklaring, maar nu zette de Belgische Mededingingsautoriteit het licht ook effectief op groen voor de overname. Beide partijen willen samen bijdragen aan een klimaat- en toekomstbestendige omgeving waar gezondheid en welzijn centraal staan. “Sweco en VK hebben de uitgesproken ambitie om daarin een voortrekkersrol te spelen”, aldus Erwin Malcorps, Business Area President bij Sweco Belgium. “Meer specifiek, het overstijgen van de huidige rol van een architecten- en ingenieursbureau in de fases van een bouwproces, door een full life cycle partner te worden.” “Zowel bij VK architects+engineers als bij Sweco, beschikken we over sterke multidisciplinair teams van experten. Door hun kennis te bundelen en in te zetten op duurzaamheid, innovatie en digitalisatie , kunnen we ons deel bijdragen aan een klimaatneutrale en toekomstbestendige omgeving”, aldus Paul Corbeel, CEO VK architects+engineers. Sweco neemt ook alle aandelen van de VK-dochterondernemingen over.
  Roeselare