Petit, Vanacker
Volledig scherm
© Petit, Vanacker

Parket opent onderzoek naar Francesco Vanderjeugd rond mogelijke belangenvermenging bij vastgoedverkopen

StadenStadens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) zou mogelijk zijn voorkennis en functie gebruikt hebben voor enkele lucratieve vastgoedtransacties in het centrum van zijn gemeente. Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen. De burgemeester ontkent de beschuldigingen met klem, maar het parket opent wel een onderzoek.

 1. Eerste kinderen krijgen coronavaccin in Roeselaars vaccinatiecentrum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”
  Roeselare

  Eerste kinderen krijgen coronavac­cin in Roeselaars vaccinatie­cen­trum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”

  In het Roeselaarse vaccinatiecentrum is zaterdag gestart met het vaccineren van de 5- tot en met 11-jarigen. Negenduizend kinderen uit Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Staden en Roeselare hebben een uitnodiging gekregen en 35 procent is hier op ingegaan. Vrijwilligers van Kloen kwamen de pijn wat verzachten. “We proberen er een feestje van te maken”, zegt centrumverantwoordelijke Lotte Duyck.
 2. Vrijwilligers gezocht voor uitbating nieuwe Beitemse gemeenschapszaal
  Roeselare

  Vrijwilli­gers gezocht voor uitbating nieuwe Beitemse gemeen­schaps­zaal

  Het nieuwe Beitemse ontmoetingscentrum zal straks uitgebaat worden door een vzw. Deze moet nog opgericht worden. Je kunt je als vrijwilliger aansluiten bij de vzw en mee de uitbating ondersteunen. Zo kun je het sociaal leven in Beitem meteen een boost geven. Een opstartsessie staat gepland op 9 september om 19 uur in de Sint-Lodewijksschool. Neem contact op met Peter Deberdt van het Feestcomité Beitem via peter.deberdt@telenet.be. Je kunt je vragen ook richten aan de dienst Samenleven op www.buurten.roeselare.be.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.