Marino Vaneenoo en Gwenny Blanckaert met hun kroost bij de geboorte van baby Xale zeven maanden geleden. We zien Xael, Leax, Xeal, Alex, Axel, Exla en Xela. Normaal verwelkomt het gezin in mei een tiende kindje. Op de naam is het nog even wachten. Al zijn de keuzes eerder beperkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Marino Vaneenoo en Gwenny Blanckaert met hun kroost bij de geboorte van baby Xale zeven maanden geleden. We zien Xael, Leax, Xeal, Alex, Axel, Exla en Xela. Normaal verwelkomt het gezin in mei een tiende kindje. Op de naam is het nog even wachten. Al zijn de keuzes eerder beperkt. © Joke Couvreur

Ooievaar opnieuw op komst bij gezin dat negen kinderen heeft met de letters A, L, E en X in hun naam: “Er zijn nog combinaties over”

De familie Vaneeno uit Staden telt al negen kinderen, maar verwacht in mei een tiende kindje. Over de naam is het nog even nadenken, maar als je weet dat de negen kindjes Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax en Xale heten, begrijp je wel dat het weer een kwestie wordt van even schudden met dezelfde vier letters. “Er zijn nog negen combinaties over”, knipoogt mama Gwenny.

6 reacties

 • Gert Maes

  3 jaar geleden
  Dit is gewoon een hobby voor de ouders. Hoe kunnen ze nog tijd besteden aan de negen kinderen die ze al hebben? Volgens mij is het enige doel vermenigvuldigen en de opvoeding van de jongsten laten aan de oudste kinderen van de kroost.
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Ze moesten ze een boet opleggen wegens klimaat- en milieumishandeling.
 • Kathy peeters

  3 jaar geleden
  Mooi. Veel succes met de toekomstige spruit en geniet van je kroost. Ze worden snel groot.
 • Kristine Delacourt

  3 jaar geleden
  Te zot voor woorden, en al helemaal niet meer verantwoord in deze overbevolkte wereld!
 • roger moenssens

  3 jaar geleden
  Hopelijk dat, zowel voor de mamma als voor de (eventuele) volgende kinderen alles goed verloopt Als dat jullie wens is, waarom niet!
 1. Creatief met A, L, E en X: negen kinderen met dezelfde vier letters in hun naam. “We gaan voor twaalf kinderen. Er zijn nog combinaties over”

  Creatief met A, L, E en X: negen kinderen met dezelfde vier letters in hun naam. “We gaan voor twaalf kinderen. Er zijn nog combina­ties over”

  Gwenny Blanckaert en Marino Vaneeno uit Staden hebben onlangs hun negende kindje verwelkomd. De kleine Xale werd op 19 april geboren in Ieper en is het zusje van - hou u vast - Alex (11), Axel (10), Xela (8), Lexa (7), Xael (6), Xeal (5), Exla (3) en Leax (2). Vier letters, negen kindernamen. “We gaan voor twaalf kinderen. Er zijn nog combinaties over”, zegt mama Gwenny.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Viervoeters en hun baasjes wandelen ten voordele van dierenasiel

  Viervoe­ters en hun baasjes wandelen ten voordele van dieren­asiel

  De Facebookgroep ‘Hondenlosloopweide Hooglede’ organiseerde zondag zijn tweede hondenwandeling ten voordele van het goede doel. Ondanks het wisselvallige weer werd die een groot succes. Tientallen baasjes bliezen samen met hun trouwe viervoeters verzamelen aan het Kerselaregoed in Roeselare voor een wandeling via de Hoogleedsesteenweg, de Oude Stadenstraat en het voetbalcomplex op Schiervelde. Alle honden werden verrast op een goodiebag. De opbrengst van de wandeling gaat, amen met de opbrengst van een eerdere kalenderverkoop, naar Dierenasiel Regio Roeselare, ook het rustpunt tijdens de wandeling, die de centen zal gebruiken voor de dagelijkse werking. Het gaat om een bedrag van 1.200 euro.
  Hooglede, Roeselare