Andy Muylle in De Gulden Haan. Het interieur kreeg een flinke opknapbeurt.
Volledig scherm
Andy Muylle in De Gulden Haan. Het interieur kreeg een flinke opknapbeurt. © Sam Vanacker

Nieuwe eigenaars dopen voormalige brasserie ‘t Spoor om tot evenementenlocatie De Gulden Haan: “Fantastisch gebouw dat ons enorm aansprak”

stadenAndy Muylle en zijn echtgenote Marieke Vandemoortel hebben het statige gebouw waar tot twee jaar geleden brasserie ‘t Spoor gevestigd was, nieuw leven ingeblazen. De geklasseerde notariswoning in de Diksmuidestraat is voortaan te huur als evenementenlocatie De Gulden Haan.

 1. Welkom bij Wivine en haar bakkerij en koffiehuis in hartje Oekene: “We houden ook maandelijks een thema-eventje”
  Oekene

  Welkom bij Wivine en haar bakkerij en koffiehuis in hartje Oekene: “We houden ook maande­lijks een the­ma-even­tje”

  Wivine Debussche opent op vrijdag 6 augustus haar gloednieuwe zaak in de schaduw van de Oekense Sint-Martinustoren. Na tien jaar op de Zilverberg komt Wivine nu met haar bakkerij en koffiehuis thuis in de kleinste Roeselaarse deelgemeente. “Oekene mag een uitgebreider gamma, een huiselijke sfeer en maandelijkse evenementjes verwachten”, glundert Wivine.
 2. Bel-Ford wordt aangesloten op warmtenet
  Roeselare

  Bel-Ford wordt aangeslo­ten op warmtenet

  Bel-Ford, de nieuwe ontwikkeling bestaande uit 71 appartementen en kantoren voor Crefius op de Proximussite, wordt dit najaar aangesloten op het warmtenet van afvalintercommunale Mirom. Vanuit het bestaande warmtenet, aangelegd in 2016-2017, wordt een nieuw stuk aangelegd doorheen het smalle Wortelstraatje. Na het kruisen van de Sint-Amandsstraat komt het warmtenet aan bij het bouwproject. In de tweede helft van augustus wordt de kruising met de Sint-Amandsstraat aangelegd. De Sint-Amandsstraat zal op die plaats, ter hoogte van het Wortelstraatje, dan even afgesloten worden voor alle verkeer. De resterende werken in het Wortelstraatje zijn voorzien voor oktober.