Man ontkent diefstal van tuingereedschap

STADENEen 49-jarige man uit Roeselare ontkent in de rechtbank van Ieper ook maar iets te maken te hebben met de diefstal van tuinmateriaal in het berghok van een 85-jarige man uit Staden. Bij het slachtoffer verdwenen tussen november 2014 en februari 2015 een hogedrukreiniger, een grasmachine, een tuinslang en een kruiwagen.

 1. Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecteren en moet uiteindelijk pepperspray gebruiken

  Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecte­ren en moet uiteinde­lijk pepper­spray gebruiken

  Een ploeg zag zondagnacht rond 1.30 uur een auto rijden in de Oude Leuvensestraat in Tienen. De politieploeg wilde de auto aan de kant zetten om te controleren of de inzittenden een geldige reden hadden om de avondklok niet te respecteren, maar het voertuig bleef doorrijden na herhaaldelijke signalen om te stoppen. Uiteindelijk parkeerde de auto zich op de parking van een warenhuis in de Pollepelstraat. Er bleken vijf mensen in de auto te zitten. De agenten wilden overgaan tot controle maar één van de passagiers stapte uit en stelde zich onmiddellijk verbaal agressief op. Toen de politie de geagiteerde man bij de arm pakte, sprong ook de bestuurder uit de auto. Er ontstond tumult waarbij de passagier een slag uitdeelde aan een politieman. Hij uitte ook bedreigingen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te bedaren. Het parket dagvaardde de 28-jarige verdachte onmiddellijk in toepassing van het snelrecht.
 1. Nu horeca dicht is: app en infokaartjes wijzen weg naar openbare toiletten

  Nu horeca dicht is: app en infokaart­jes wijzen weg naar openbare toiletten

  Door de verplichte sluiting van de horeca komt een ander nijpend probleem weer aan de oppervlakte: waar kan ik nog terecht als de nood hoog is? Roeselare speelt hier op in door de HogeNood app, die ze in februari al lanceerde, opnieuw in de kijker te zetten. Die app toont je niet alleen het dichtstbijzijnde toilet, maar ook de route erheen, de voorzieningen en openingsuren. Geen smartphone? Je vindt hier een overzicht van de openbare toiletten in het centrum. Daarnaast worden in de winkels, aan het onthaal in het stadhuis, in ARhus en door shoppinggidsen en gemeenschapswachten kaartjes met vermelding van de openbare toiletten bedeeld.
 2. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.