Man ontkent diefstal van tuingereedschap

STADENEen 49-jarige man uit Roeselare ontkent in de rechtbank van Ieper ook maar iets te maken te hebben met de diefstal van tuinmateriaal in het berghok van een 85-jarige man uit Staden. Bij het slachtoffer verdwenen tussen november 2014 en februari 2015 een hogedrukreiniger, een grasmachine, een tuinslang en een kruiwagen.

 1. Elf nieuwe besmettingen en één overlijden binnen woonzorgcentra Motena
  Roeselare

  Elf nieuwe besmettin­gen en één overlijden binnen woonzorg­cen­tra Motena

  Alle woonzorgcentra van Motena worden momenteel getroffen door het coronavirus. “In wzc Sint Henricus werden deze week zeven en in woonzorgcentrum Ter Berken één positieve besmetting vastgesteld bij de bewoners”, weet Bart Wenes, voorzitter van Motena. “In woonzorgcentrum De Waterdam legden daarentegen drie bewoners een positieve test af. In beide woonzorgcentra zijn de nodige testen met deze bewoners opgestart.” In wzc De Zilverberg is er al langer een cohortewerking van kracht. “Deze week moesten we er jammer genoeg afscheid nemen van een bewoner die is overleden ten gevolge van Covid-19.” Vorige week werd vanuit Motena ook gemeld dat een leefgroep van KIDZ Roeselare 0-3 tijdelijk gesloten was doordat een kinderbegeleider positief testte. Die leefgroep is opnieuw opgestart.
 1. AZ Delta opent zorgcentrum voor slachtoffers na seksueel geweld
  Roeselare

  AZ Delta opent zorgcen­trum voor slachtof­fers na seksueel geweld

  AZ Delta heeft van de federale overheid voor de provincie West-Vlaanderen de erkenning gekregen voor het uitbouwen van een Centrum na Seksueel Geweld (CSG). Op dit moment bestaan er dergelijke centra in Gent, Brussel en Luik, maar het is de bedoeling dat er in elke provincie zo’n centrum komt in een nauwe samenwerking tussen het ziekenhuis, politie, parket en de federale subsidiërende overheid. In een dergelijk centrum worden slachtoffers van seksueel geweld de klok rond multidisciplinair opgevangen en verder opgevolgd zo lang dat nodig is. De opvang is gratis en gebeurt discreet met respect voor de privacy. Een heel team van gespecialiseerde artsen, psychologen, forensisch verpleegkundigen en sociaal werkers zullen daarvoor instaan.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken