S. C. werd aangehouden voor poging tot doodslag op zijn ex-vriendin
Volledig scherm
PREMIUM
S. C. werd aangehouden voor poging tot doodslag op zijn ex-vriendin © RV

Man gaat door het lint na talloze vernederingen, brengt vriendin 30 messteken toe en krijgt 5 jaar cel: “Toxische relatie”

StadenDe rechter in Ieper heeft S.C. (31) veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar, waarvan 40 maanden met uitstel, omdat hij zijn voormalige vriendin 30 messteken had toegebracht. De twee hadden een turbulente relatie achter de rug, waarbij ook de man het zwaar te verduren kreeg. “Deze twee mensen hadden nooit samen mogen blijven.” 

 1. Hij stak eerder drie scholen in brand en slaat nu z'n vriendin halfdood: lid van beruchte West-Vlaamse familie opnieuw in cel voor poging doodslag
  PREMIUM
  Torhout/Ichtegem

  Hij stak eerder drie scholen in brand en slaat nu z'n vriendin halfdood: lid van beruchte West-Vlaam­se familie opnieuw in cel voor poging doodslag

  Brandstichting, incest en zelfs moord. De familie V. is een beruchte criminele familie uit de streek rond Ichtegem en Torhout die zowat alle kwalificaties uit het strafwetboek op hun strafbladen heeft staan. Koen V. (33) was amper 17 jaar, toen hij brand stichtte in drie scholen. Het bleef een tijd stil rond de man, tot afgelopen weekend. De dertiger sloeg z’n vriendin halfdood en werd opnieuw aangehouden voor poging tot doodslag.
 2. Aantal fietsdiefstallen sterk gedaald: één op vier daders opgepakt
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Aantal fietsdief­stal­len sterk gedaald: één op vier daders opgepakt

  Corona heeft een gunstige invloed gehad op de criminaliteitscijfers. Ook in de politiezone RIHO is dat het geval. “De avondklok en de gesloten winkels en horecazaken hebben daar zeker mee te maken”, beaamt zonechef Curd Neyrinck. “De enige negatieve tendens is de steile opmars van internetcriminaliteit. Aan de andere kant stellen we vast dat ook de ophelderingsgraad van misdrijven blijft stijgen bij ons.”