Na de rechtszaak besprak meester De Reuse de zaak met de zijn cliënt:
Volledig scherm
PREMIUM
Na de rechtszaak besprak meester De Reuse de zaak met de zijn cliënt: © Christophe Maertens

Man brengt ex-vriendin 30 messteken toe nadat ze hem vernederde: “Het is een doodbrave kerel, maar zijn stoppen sloegen door”

Staden“Dit mocht nooit gebeuren, het spijt mij.” In juli 2019 bewerkte in Staden een dertiger zijn ex-vriendin met 30 messteken. Het slachtoffer overleefde het voorval, maar wordt nog dagelijks geconfronteerd met de littekens op haar lichaam. Bij de dader, die op de rechtbank van Ieper 5 jaar cel riskeert, sloegen op het moment van de feiten de stoppen door nadat hij tijdens hun relatie verschillende keer zou zijn vernederd en geslagen door zijn vriendin. “Deze 2 mensen hadden nooit samen mogen blijven.”

 1. Biersommelier Belinda pakt uit met nieuw concept voor haar biertuin: “Uitsluitend evenementen met foodpairing met bier (en wijn) als rode draad”
  Beveren

  Biersomme­lier Belinda pakt uit met nieuw concept voor haar biertuin: “Uitslui­tend evenemen­ten met foodpai­ring met bier (en wijn) als rode draad”

  De pop-upbiertuin van Bevers biersommelier Belinda Eelbode zet vanaf 1 augustus de poort langs de Nieuwe Wijkstraat 14 weer wagenwijd open. Al kiest Belinda deze zomer noodgedwongen voor een nieuw concept. Zomaar langs lopen om er te proeven van artisanale biertjes en bijpassende hapjes zit er dit jaar niet in. Daarentegen pakt Belinda uit met een reeks evenementjes met een gemeenschappelijke rode draad: foodpairing met bier en/of wijn. Ook de 200ste verjaardag van Brouwerij Rodenbach is in de biertuin nooit ver weg.
 2. Smartphonespel stuurt je op spannende zoektocht door Roeselare
  Roeselare

  Smartphone­spel stuurt je op spannende zoektocht door Roeselare

  Nog tot eind augustus nemen CC De Spil, Open Doek, de koepelorganisatie voor amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, en appontwikkelaar Toyfoo je samen mee op een interactieve zoektocht door de stad aan de hand van een smartphonespel. ‘Het genootschap van de vreemde vogels’ is een spannende zoektocht naar de waarheid. Jouw smartphone leidt je door de Roeselaarse straten waar een heel verhaal verstopt zit achter deuren, vensters en gevels. Je ontvangt berichten en videoboodschappen en zo leer je nieuwe mensen kennen, vreemde vogels en zwarte katten. Samen vinden jullie wat jullie zoeken en zoeken jullie wat jullie moeten vinden. De zoektocht is gratis. Om te kunnen spelen moet je de app WayWays downloaden. De uitnodigingscode is ‘roeselare’ en de eerste tip vind je aan café Verne langs de Kermisstraat. Meer op www.despil.be.
 3. Roeselare betuigt medeleven met slachtoffers zware overstromingen, Natourcriterium start met minuut stilte
  Roeselare

  Roeselare betuigt medeleven met slachtof­fers zware overstro­min­gen, Natourcri­te­ri­um start met minuut stilte

  Naar aanleiding van de zware overstromingen die ons land de afgelopen dagen hebben getroffen, werd dinsdag 20 juli door premier Alexander De Croo afgekondigd als dag van nationale rouw. Ook de stad Roeselare wil haar medeleven betuigen aan alle slachtoffers van deze ramp. De vlaggen aan de openbare gebouwen zullen dinsdag de hele dag halfstok hangen. Van 12 tot 12.01 uur zullen de sirenes van de hulp- en interventiediensten gedurende één minuut loeien. Daarna wordt overal in ons land een minuut stilte gehouden. Het stadsbestuur roept de inwoners op om als eerbetoon aan de slachtoffers deel te nemen aan deze minuut stilte tussen 12.01 en 12.02 uur. Het officieel moment van stilte, in aanwezigheid van het stadsbestuur, wordt gehouden ter hoogte van ARhus (De Munt) waar een deel van de stadsdiensten tijdelijk gehuisvest is.