Links zie je de huidige situatie, waarbij je in 6 minuten van punt A naar punt B rijdt. Rechts de situatie als het verbod ingevoerd wordt. De route is 10 kilometer langer.
Volledig scherm
PREMIUM
Links zie je de huidige situatie, waarbij je in 6 minuten van punt A naar punt B rijdt. Rechts de situatie als het verbod ingevoerd wordt. De route is 10 kilometer langer. © Google Maps

Lokale ondernemers en landbouwers dreigen fiks te moeten omrijden door nieuw vrachtverbod in Staden: “Kost ons een half uur om naar de andere kant van Staden te rijden”

StadenHet gemeentebestuur van Staden wil een totaalverbod invoeren op vrachtverkeer op de N36 in het centrum. Maar dat is niet naar de zin van lokale ondernemers en landbouwers, die daardoor minstens tien kilometer zullen moeten omrijden om aan de andere kant van Staden te raken. Een delegatie trok naar het AC/DC om de burgemeester om uitleg te vragen.

  1. Nieuw gebouw recyclagepark krijgt groendak en zonnepanelen: “Voor de werking zal amper energie of water van buitenaf nodig zijn”
    Hooglede

    Nieuw gebouw recyclage­park krijgt groendak en zonnepane­len: “Voor de werking zal amper energie of water van buitenaf nodig zijn”

    Bij de aanleg van het nieuwe recyclagepark komt er ook een nieuw gebouw met een kantoor voor de parkwachters, bergruimte voor de verenigingen en sanitair. Dat gebouw zal zo goed als energieneutraal zijn. De lastvoorwaarden en de gunningswijze werden maandagavond goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat betekent dat de zoektocht naar een aannemer kan starten.