De Oever in Oostnieuwkerke
Volledig scherm
De Oever in Oostnieuwkerke © Gemeente Staden

Leefgroepen wzc De Oever worden opnieuw ingericht

In de loop van het najaar zullen er verbouwingswerken uitgevoerd worden in woon-en zorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke. Volgens Zorgschepen Nathalie Depuydt (Open Vld) dient de indeling van de ruimtes van de leefgroepen aangepast te worden aan de manier waarop in de realiteit gewerkt wordt. 

 1. Politiezone Riho: “We worden steeds minder op straat beroofd, maar steeds meer van achter onze computer”
  Roeselare

  Politiezo­ne Riho: “We worden steeds minder op straat beroofd, maar steeds meer van achter onze computer”

  Het aantal autodiefstallen in Roeselare, Izegem en Hooglede is in 2019 tot het laagste niveau ooit gedaald. Meer dan de helft van de diefstallen kon de politie van de zone Riho binnen het jaar oplossen. Uit de jaarlijkse criminaliteitscijfers van de zone blijkt wel dat het fenomeen van informaticacriminaliteit sinds 2017 sterk stijgt. “Steeds minder zullen we op straat beroofd worden, maar des te meer achter onze computer”, aldus korpschef Curd Neyrinck.
 2. Werk aan de winkel in Roeselare volgens onze lezers: op deze negen plaatsen voelt u zich onveilig op de fiets
  PREMIUM
  Roeselare

  Werk aan de winkel in Roeselare volgens onze lezers: op deze negen plaatsen voelt u zich onveilig op de fiets

  Het Roeselaarse stadsbestuur maakt van fietsveiligheid een prioriteit en lanceerde recent nog ‘Velodroom #VANRSL’. Er is dan ook nog werk aan de winkel. Met hulp van onze lezers konden wij de pijnpunten in kaart brengen. We legden ze voor aan het stadsbestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Alles over de plannen rond fietsen in Roeselare ontdek je hier, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.
 3. Karolien Lafaut opent nieuw immokantoor in Roeselare
  Roeselare/Tielt

  Karolien Lafaut opent nieuw immokan­toor in Roeselare

  De Tieltse projectontwikkelaar Karolien Lafaut zet een nieuwe stap op de West-Vlaamse vastgoedmarkt. Op op zondag 25 oktober, Nieuwbouwzondag, opent ze een nieuw kantoor in Roeselare dat zal focussen op de uitbouw van de immotak Real Estate by Karolien. “Het nieuwe kantoor komt in ons nieuwbouwproject Hof ter Walle langs de Hippoliet Spilleboutdreef, een locatie die we vooral kiezen voor de centrale en vlot bereikbare ligging aan de rand van het stadscentrum”, vertelt zaakvoerster Karolien Lafaut. “Vanuit onze visie om onze klanten maximaal te ontzorgen, willen we met het nieuwe kantoor onze immodiensten nog dichter bij de klant brengen. Op die manier kiezen klanten zelf of ze vanuit Tielt of Roeselare bediend worden en voor ons is het een opportuniteit om meer voet aan wal te krijgen in de dynamische vastgoedmarkt van Roeselare.” Het team van Real Estate by Karolien Lafaut bestaat op vandaag uit drie vastgoedmedewerkers, maar het bedrijf is nog op zoek naar een vierde medewerker om de portefeuille verder uit te breiden.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Staden op zaterdag 17 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Staden op zaterdag 17 oktober

  In Staden zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 48 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Staden op 417 te liggen. Omdat Staden meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement