Op de plek waar de Statiestraat en de Vrijbosroute elkaar kruisen komt een nieuwe oversteek voor fietsers
Volledig scherm
Op de plek waar de Statiestraat en de Vrijbosroute elkaar kruisen komt een nieuwe oversteek voor fietsers © RV:Staden

Kruispunt Vrijbosroute en Statiestraat krijgt nieuwe fietsoversteek

stadenEr komt ter hoogte van het Eugène Dermautpark een nieuwe, veilige oversteekplaats voor fietsers, op de plek waar de Vrijbosroute de Statiestraat kruist. Via een middengeleider zullen fietsers er in twee keer kunnen oversteken.

 1. Go! basisschool ’t Klavertje gaat verder als methodeschool Blink: “En tegen 1 september komt er ook een nieuwbouw”
  Staden

  Go! basis­school ’t Klavertje gaat verder als methode­school Blink: “En tegen 1 september komt er ook een nieuwbouw”

  Go! basisschool ’t Klavertje is niet meer. Voortaan gaat de Stadense school door het leven als methodeschool Blink. Naast een nieuwe onderwijsmethodiek verrijst er tegen het nieuwe schooljaar ook een nieuwbouw op de site in de Diksmuidestraat. Blink is de enige Daltonschool in West-Vlaanderen. “Door een nieuwe weg in te slaan, hopen we te groeien”, zegt directeur Lysbeth Snauwaert.
 2. Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”
  PREMIUM
  Oostende

  Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze gingen we in het West-Vlaamse Oostende op appartementenjacht met makelaar Mathias Dewulf van Immo Francois. “Er zijn zeker leuke appartementen aan een goede prijs mét zeezicht te vinden, maar er is dan vaak wel nog werk aan.”
 3. Woonzorgnetwerk BEN neemt roer buurthuis TofvanTinneke over
  Roeselare

  Woonzorg­net­werk BEN neemt roer buurthuis TofvanTin­ne­ke over

  VOC Opstap vzw stond midden 2021 aan de wieg van buurthuis TofvanTinneke op de Roeselaarse wijk ’t Hof van ’t Henneken. Gezicht hierbij was Wim Defraeye. Maar vanaf 1 juli geeft VOC Opstap de fakkel als trekker van het project door aan Woonzorgnetwerk BEN. Klaas Gaeremyn zal Wim opvolgen. Maar aan de werking verandert niets. Het Buurtnetwerk kwam tot stand dankzij de Roeselaarse Elk Telt-subsidie, die projecten ondersteunt die gelijke kansen bevorderen in Roeselare. Die subsidies stoppen midden 2022 maar via de oproep Zorgzame Buurten kreeg de wijk nieuwe middelen vanuit de Vlaamse Overheid voor een periode van twee jaar om het buurthuis verder uit te bouwen en te werken aan een Zorgzaam Buurtnetwerk. Op de Dag van de Buren, vrijdag 27 mei, wordt er alvast ingezet op verbinding in de buurt met een multiculturele barbecue.