Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Geert De Rycke

Kleine Veldstraat maandag onderbroken door werken

 1. Jonge drugskoerier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare
  Roeselare

  Jonge drugskoe­rier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare

  Een 21-jarige Franse drugskoerier die op 8 februari in Roeselare betrapt kon worden, mag na bijna 5 maanden de cel verlaten. Een gevolg van de veroordeling tot 15 maanden celstraf die hij woensdag van de rechter in Kortrijk kreeg. Enkel de periode van voorhechtenis is immers als effectieve celstraf uitgesproken, de rest voorwaardelijk. Zijn Peugeot 306 is hij wel kwijt en hij moet nog een boete van 800 euro betalen.
 2. 7.000 vierkante meter beton aan Sint-Jozefskerk maakt plaats voor groen, ontmoeting en verkeersveiligheid
  PREMIUM
  Roeselare

  7.000 vierkante meter beton aan Sint-Jozefskerk maakt plaats voor groen, ontmoeting en verkeers­vei­lig­heid

  Met de start van het opbreken van betonvakken in de Azalealaan aan de kant van de Rumbeeksesteenweg is de aftrap gegeven van het project ‘Sint-Jozef breekt uit’, één van de grootste Roeselaarse onthardingsprojecten van de legislatuur. Maar liefst 7.000 vierkante meter beton moet er tegen begin 2023 plaats ruimen voor groen, water, ontmoeting en verkeersveiligheid. “We maken werk van een echte parkstraat”, zegt schepen Francis Debruyne (CD&V).
 3. Vanaf vrijdag chillen, zwemmen en boten kijken bij Viva Vaart: “Noem ons geen zomerbar, maar een zomerterras”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vanaf vrijdag chillen, zwemmen en boten kijken bij Viva Vaart: “Noem ons geen zomerbar, maar een zomerter­ras”

  Aan de Kop van de Vaart opent vrijdag zomerbar Viva Vaart. Eyecatchers zijn de kleurrijke koepel en de zwembadcontainer. Al vindt uitbater Henk De Gheldere de locatie op zich zeker een even grote troef. “Je zit hier langs het water, pal in het centrum van de bedrijvigheid waar bijna non-stop boten worden geladen en gelost. Mooi om te zien”, vindt De Gheldere.