Onder impuls van Tamara Staelens laat Westrozebeke zich van z'n warmste kant zien voor 18 kinderen van een zwaar getroffen Waals schooltje.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder impuls van Tamara Staelens laat Westrozebeke zich van z'n warmste kant zien voor 18 kinderen van een zwaar getroffen Waals schooltje. © RV

Kinderen van zwaar getroffen schooltje in Ardennen mogen gratis op kamp in Westrozebeke: “We willen dat ze hun zorgen even kunnen vergeten”

WestrozebekeWestrozebeke laat zich van zijn warmste kant zien voor achttien kinderen van een Waals schooltje dat zwaar getroffen werd door de overstroming van afgelopen zomer. In de week van 28 september mogen zij op kamp in het dorp. Het vervoer, de activiteiten, overnachting, ontbijt en materiaal: alles is gratis, dankzij de gulle inwoners. “We willen dat de kinderen naar huis kunnen met een valies vol spullen en mooie herinneringen”, zegt initiatiefneemster Tamara Staelens.

 1. Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaatpact
  Roeselare

  Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaat­pact

  Stad Roeselare maakt zich op om, als de gemeenteraad volgende week groen licht geeft, op zaterdag 30 oktober het Lokaal Energie- en Klimaatpact te ondertekenen. Hiermee engageert de stad zich onder meer om in de eigen gebouwen een gemiddelde jaarlijkse energiebesparing van minstens 2,09 procent te realiseren, een reductie van de CO2-uistoot van de eigen gebouwen en technische infrastructuur tegen 2030 met 40 procent ten opzichte van 2015, de openbare verlichting te verledden tegen 2030 en het draagvlak voor hernieuwbare energie te verhogen. Ze moeten burgers, bedrijven en verenigingen stimuleren om onder meer extra bomen aan te planten, meer te ontharden, fietspaden op te waarderen en meer in te zetten op laadpunten voor elektrische voertuigen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.