Zuster Cecile Hessel bij de ingang van het klooster in de Slijperstraat
Volledig scherm
Zuster Cecile Hessel bij de ingang van het klooster in de Slijperstraat © Sam Vanacker

Kerckstede palmt leegstaand kloostergebouw in: “Het Klooster biedt een antwoord op veranderde zorgvragen van onze cliënten”

oostnieuwkerkeVoor vzw Kerckstede breekt binnenkort een nieuw hoofdstuk aan. De voorziening voor mensen met een beperking gaat uitbreiden in het oude kloostergebouw van de zusters. Onder andere de kapel, de refter en de bibliotheek worden ingeschakeld als activiteitenruimtes. “Onze gemeenschap heeft in 1978 Kerckstede opgericht, dus de cirkel is rond”, zegt zuster Cecile. 

  1. Roeselare knoopt weer aan met zege tegen Gent
    VOLLEYBAL - LOTTO LEAGUE

    Roeselare knoopt weer aan met zege tegen Gent

    Na de uitschuiver bij Maaseik zaterdag heeft Roeselare weer de puntjes op de i gezet met een duidelijke zege tegen de nummer drie Gent. De Oost-Vlamingen konden Roeselare alleen serverend bij momenten in verlegenheid brengen. In de andere onderdelen toonden Verhanneman en zijn maats zich de betere. In de openingsset liep het zelfs helemaal van een leien dakje (13-8 en 19-15) omdat het zelf stevig stond op te slaan. De thuisploeg moest na de kampwissel wel even bekomen toen Gentspeler Kjaer een driepuntenkloof op de bordjes serveerde. Kukartsev pakte op het juiste moment ook uit met een ace en imponeerde weer in aanvallend opzicht: 9 op 14 in het tweede spelletje. Zijn onemanshow zorgde dan ook voor de logische ommekeer. Geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Vanmedegael bij 4-1 en 11-8. Tammearu kwam nog eens op het parket en Plaskie loste Verhanneman af. Maar diep in de derde beurt pakte Kjaer weer uit met bommetjes van aan de opslaglijn (21-21). Ook Ogink deed Roeselare nog eens bibberen bij 24-23. Coolman verzilverde echter de tweede West-Vlaamse matchbal. (MPM)
    Roeselare