Korneel Cottyn en Louis Plancke bouwen straks een zomerbar in de enorme tuin van de Colliemolenhoeve in Oostnieuwkerke
Volledig scherm
Korneel Cottyn en Louis Plancke bouwen straks een zomerbar in de enorme tuin van de Colliemolenhoeve in Oostnieuwkerke © Sam Vanacker

Jeugdvrienden openen straks nieuwe zomerbar in tuin Colliemolenhoeve: “Jong en oud is welkom in Bar Collie, met of zonder kinderen”

Oostnieuwkerke/RoeselareIn de tuin van de Colliemolenhoeve in Oostnieuwkerke, op de grens met Roeselare, opent op 30 juni een nieuwe zomerbar. Jeugdvrienden Louis Plancke en Korneel Cottyn slaan voor ‘Bar Collie’ de handen in elkaar met eventmanager Jesse Callens, die sinds begin 2020 de B&B in de hoeve runt.

 1. Roeselaarse klokken, een zeldzaamheid in Vlaanderen, krijgen eigen volksfeest: “We willen iedereen tonen dat we iets bijzonders doen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaar­se klokken, een zeldzaam­heid in Vlaanderen, krijgen eigen volksfeest: “We willen iedereen tonen dat we iets bijzonders doen”

  De Roeselaarse Klokkengilde trekt alle registers open, zodat de klokken van de Sint-Michielstoren ook in de toekomst nog manueel geluid zouden worden - dat gebeurt nog amper in Vlaanderen. Nu al tellen ze af naar 2023, wanneer de Roeselaarse familie Matyn exact 100 jaar actief is als klokkenluiders. Een blik op de uitgebreide plannen, met onder andere een volksfeest én het gieten van een volledig nieuwe klok op een stadsplein. “Het zou mooi zijn als we de stad in beweging zouden krijgen zoals ten tijde van ‘Fata Morgana’.”
 1. 12- tot 15-jarigen lopen warm voor eerste vaccin: “Ik wil m’n grootouders kunnen knuffelen”
  PREMIUM
  Roeselare/Rumbeke/Dadizele

  12- tot 15-jarigen lopen warm voor eerste vaccin: “Ik wil m’n grootou­ders kunnen knuffelen”

  Het enthousiasme om gevaccineerd te worden is groot bij de 12- tot 15-jarigen in de eerstelijnszone Midden-West-Vlaanderen. De voorbije 14 dagen kwamen er al meer dan 1.100 jongelui van die leeftijdsgroep langs in het vaccinatiecentrum in Expo Roeselare achter hun eerste Pfizerprik. “Ik wil de lessen volgend jaar graag in de klas volgen in plaats van via de computer”, zegt Mathieu Degryse (12).